Westworld: Dočkáme se čtvrté série?

Westworld: Dočkáme se čtvrté série? | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Tvůrci se rozpovídali o budoucnosti seriálu, jak to vypadá se čtvrtou sezónou?

Již v pondělí 16. 3. v brzkých ranních hodinách se diváci dočkají dlouho vyhlížené premiéry třetí řady Westworldu. Na fanoušky čeká nadcházejících osm epizod třetí sezóny, avšak zatím není známo, zda se oblíbený sci-fi seriál dočká i čtvrté série. Recenze i sledovanost přechozích dvou sérií byly velmi slušné a jelikož stanice HBO zatím nemá plnohodnotnou náhradu za jeden z nejsledovanější seriálů dekády, fantasy eposem Hra o trůny, tak by budoucnost Westworldu nemusela být tak černá.

Westworld 3: Úvodní epizody naznačují, co nás čeká
 

Nejsilnější hlas má samozřejmě v tomto rozhodnutí samotná stanice HBO, ovšem bez tvůrčí dua Lisy Joy a Jonathana Nolana si pokračování dovede představit málokdo. V dubnu minulého roku tvůrčí dvojice ukončila několikaletou dohodu se studiem Warner Bros., pod které spadá i HBO, a podepsala kontrakt s Amazonem. Jejich rozhodnutí vysvětlil Jonathan Nolan v rozhovoru pro Variety následovně: „Amazon má na poli seriálů a filmů obrovské ambice. Chtějí tvořit rozsáhlé a odvážné televizní série, a to je to, na čem rádi pracujeme i my. V momentě, kdy máte možnost dělat nespoutanou televizní tvorbu, by byla chyba se toho nezúčastnit.

Oba tvůrci momentálně pracují na prvním projektu pro Amazon, kterým bude sci-fi seriál The Peripheral, jenž se začne natáčet ještě v průběhu letošního roku. Jak to tedy vypadá s budoucností Westworldu? V rozhovoru pro Variety se Lisa Joy s Jonathanem Nolanem vyjádřili v tom smyslu, že by rozhodně chtěli natočit ještě jednu sérii. Na otázku, zda by chtěli pokračovat i po čtvrté sezóně, ovšem reagovali velmi ostýchavě a neurčitě.

Tvůrci měli od počátku, co psali scénář pro první sérii Westworldu, nastíněný hrubý plán, kam by měl seriál dospět a co se v jednotlivých sériích bude dít. Je tak dost možné, že právě čtvrtá série by byla posledním dílem skládačky, kterým chtějí seriál uzavřít. Dalším důvodem nenatahovaní seriálu může být to, že tvůrčí duo pracuje na Westworldu již sedm let a s přihlédnutím k novým příležitostem u Amazonu, již možná nemají takové nutkání ve Westworldu pokračovat.

Momentálně tak potvrzení čtvrté sezóny závisí na HBO. Prezident programu HBO Casey Bloys oznámil, že k potvrzení čtvrté sezóny Westworldu nedojde, dokud si třetí série neodbyde premiéru. Je tak zřejmé, že HBO čeká na výsledná čísla sledovanosti třetí série, na základě, kterých se rozhodne, zda bude v seriálu i nadále pokračovat. Ovšem i kdyby HBO čtvrtou sérii potvrdilo, tak se fanoušci dočkají premiéry až za 18 až 20 měsíců. Rok a půl je minimální doba, kterou prý Lisa Joy a Jonathan Nolan potřebují na produkci další série. Takže pokud bychom se přeci jen dočkali čtvrté sezóny, tak ji uvidíme nejdříve v roce 2022.

Níže se můžete podívat na video, ve kterém se členové štábu a herci rozpovídali o časovém rozpětí a náročnosti natáčení třetí série Westworldu.

Zdroj: Variety, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu