Battlestar Galactica: Nová verze kultovní sci-fi si našla svého kapitána

Battlestar Galactica: Nová verze kultovní sci-fi si našla svého kapitána | Fandíme seriálům
NBCUniversal Television
Zobrazit dalších 10 obrázků
Čerstvě najatý scenárista a showrunner v minulosti napsal Macbetha a Assassin’s Creed.

Nějaký čas je nám známo, že se pod produkčním dohledem Sama Esmaila (seriál Mr. Robot) vrátí na obrazovky oblíbený sci-fi seriál Battlestar Galactica, kde se lidstvo ocitlo ve válce proti robotickým Cylonům. Esmailova přítomnost by mohla značit, že je projekt v dobrých rukou a teď byl jako druhý člen tvůrčího týmu ohlášen Michael Lesslie. Ten píše scénář a bude i showrunnerem. Lesslie začínal jako scenárista u krátkometrážních filmů a pak se dostal k Macbathovi a Assassin’s Creed. Lesslie se nechal slyšet, že je nadšený, že bude pracovat na tak ikonickém a inspirativním seriálu.

Battlestar Galactica: Nová verze od tvůrce Mr. Robota zřejmě naváže na tu předchozí
 

Doufejme, že z jeho zápalu vzejde jen to nejlepší a fanoušci se dočkají další kvalitní série, jež má být zasazena do stejného světa jako verze Battlestar Galacticy od Ronalda D. Moorea z roku 2004. Tam jsme se dozvěděli, že události se opakují jednou za několik tisíc let, takže nový seriál by jednoduše pokračoval dál. Lesslie se navíc dušuje, že seriál vzdá hold Glenu A. Larsenovi, který připravil původní seriál z roku 1978, i Mooreovi. Zároveň by se nová Battlestar Galactica měla posunout dál a díky vizi tvůrčího týmu překonat nové hranice. Tak uvidíme, jestli se jim to podaří.

V seriálové předloze zaútočí na planetu Caprica (podobnou Zemi) robotičtí Cyloni a podrobí si či vyhladí většinu lidstva. Svobodně uniká jen malá flotila lodí vedená bitevníkem Galactica. Zatímco v původním seriálu z roku 1978 byli robotičtí Cyloni "mimozemšťané", v novém z roku 2004 jde o lidský výtvor. Zvlášť nový seriál se zabýval celou řadou silných témat, jako jsou umělá inteligence, duše, reinkarnace atd. Měl dobře napsané postavy, hutný děj, neotřelé zvraty a vyhýbal se žánrovým klišé. 

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu