Cursed: Seznamte se s dívčí variací na legendu o Excaliburu

Cursed: Seznamte se s dívčí variací na legendu o Excaliburu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
Hlavní role se ujala Katherine Langford z 13 Reasons Why.

Návrat Zaklínače na Netflix bude ještě trvat, a proto by touhu diváků po dalším fantasy mohl zahnat seriál Cursed (Prokletá). Ten vychází ze stejnojmenného grafického románu Franka Millera (300, Sin City) a Toma Wheelera z roku 2019 a vypráví příběh o mocném meči Excaliburu z dob legendárního krále Artuše.

V čele dění nestane tak úplně sám Artuš, ale mladá žena Nimue s tajemným darem, jejíž tragickým osudem je stát se Jezerní paní. (V některých příbězích Artuš získá meč právě od ní, jindy jej vytáhne jako jediný z kamene). Po smrti své matky potká hrdinka nečekaného spojence Artuše, který tu vystupuje jako mladý žoldnéř a společně se vydávají za Merlinem získat Excalibur. Během své cesty se Nimue stane symbolem odvahy a vzpoury proti děsivým Rudým Paladinům a jejich komplici králi Utherovi.

Zaklínač 2: Showrunnerka se podělila o první foto. A jak tráví karanténu hlavní hvězda?
 

Role odvážné Nimue se zhostila hvězdička Katherine Langford, která zazářila v netflixovském seriálu 13 Reasons Why. Artuše si zahrál Devon Terrell (Barry, Poslední semestr), Merlina Gustaf Skarsgård z televizních Vikingů. Rytíře Gawaina ztělesnil Matt Stokoe (seriály Bodyguard, Tři mušketýři), krále Uthera se zhostil Sebastian Armesto (seriál The Terror). Další role si rozebrali Daniel Sharman (seriál The Originals) a Peter Mullan (seriály Ozark, Westworld).  

Prokletá je popisována jako příběh nadcházejícího věku, jehož témata jako ničení přírody, náboženský teror, nesmyslné války a nalezení odvahy čelit nemožnému, jsou známá naší době. Millerer s Wheelerem se pod seriál podepsali jako výkonní producenti, přičemž Wheeler zastal ještě pozici scenáristy a showrunnera. Seriál bude mít deset hodinových epizod.

V galerii se můžete podívat na první fotky, kde vidíme, že Excalibur k boji pozvedne sama Nimue.

Zdroj EW,

Zdroj fotek: See What's Next, cursed Instagram

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu