Kapitán Říp: Mall TV nasadila superhrdinskou satiru české společnosti

Kapitán Říp: Mall TV nasadila superhrdinskou satiru české společnosti | Fandíme seriálům
Mall TV
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nový satirický seriál představuje plyšového superhrdinu, který se nezalekne ani Tomia Okamury.

Internetová televize Mall TV zveřejnila 10. 5. první díl satirického seriálu Kapitán Říp, v němž nekorektní půlmetrový plyšový lvíček hledá svého otce, mytického Největšího Čecha. První hraný projekt vydavatelství Czech News Center režíroval Petr Cífka, kterého můžete znát coby šéfredaktora webu Moviezone, Civala. Pro Petra Cífku se jedná o první seriálový počin, zatím se režijně podílel pouze na krátkometrážním dokumentu Předělávači a satirických pořadech Branky body kokoti a Rudej Fanda.

Přehled top 14 nejzajímavějších seriálů, které startují v květnu
 

Kromě režiséra jsou debutanty i autor scénáře a kameraman. Za scénářem stojí brněnský marketér a publicista Daniel Zeman a o kameru se postaral David Markovič. Na projektu se dále podíleli producent Filip Brouk (Pěstírna), hudebník Jakub König alias Kittchen a ve fázi námětu i filmový publicista Matěj Svoboda (alias Mr. Hlad) a známý humorista Tomáš Břínek, vystupující pod přezdívkou TMBK.

Seriál Kapitán Říp kombinuje živé herce s ústřední loutkou – muppetem. Protagonistu nadaboval zřejmě aktuálně nejobsazovanější český dabér Bohdan Túma, jehož hlasem promlouvá Eric Cartman v Městečku South Park či zelený mimozemšťan v reklamách na e-shop Alza. Bohužel výběr slavného dabéra je pro mě zatím spíše negativem než pozitivem. Vždycky, když Kapitán Říp promluví, tak slyším kombinaci Cartmana a Alzáka a nedokážu zatím Řípa od těchto hlasů oddělit. Navíc by dle mého na ústředního hrdinu, který je (nebo alespoň ve mne seriál vyvolává pocit, že by měl být) jakousi variací na Batmana, více seděl hlubší, drsnější hlas.

Mall TV
Kapitán Říp

Po prvním dílu mne zatím nejvíc zaujal batmanovský komorník Kapitána Řípa jménem Alfréd, jehož s britskou elegancí bravurně ztvárnil Jiří Vyorálek (Anatomie zrady). Kromě něj se v prvním díle vyjma přítomnosti “Tomia Okamury“ ještě objevila Tereza Dočkalová, která si po pořadu Branky body kokoti opět vyzkoušela roli moderátorky, tentokrát veřejnoprávní televize. Na poli deseti minut se v prvním díle povedlo ladně načrtnout ústřední duo postav a stěžejní linku o hledání mytického otce, která se bude jistě linout celým seriálem. Velkým pozitivem je pak to, že na základě první epizody je zřejmé, že se tvůrci po vzoru České sody nebudou ostýchat dělat si legraci z tuzemských politiků a české nátury a to hezky zostra.  

V následujících dílech se Kapitán Říp postará o věci, které Čechy trápí. Dostaví dálnici D1 vlastními tlapkami, pokusí se oživit slávu české reprezentace nebo nalézt ukradenou jadernou bombu. Jednotlivé díly mají stopáž v rozmezí 10 až 15 minut. V dalších dílech uvidíme Luďka Sobotu (Okresní přebor), Karolínu Krezlovou (První republika), Petru Nesvačilovou (Karel, já a ty) či Jiřího Panznera (Ulice).

Projekt Kapitán Říp vznikal původně jako česká odpověď na americké komiksové blockbustery. „Během produkčních prací jsme si uvědomili, že nám na akční velkofilm schází několik stovek miliónů dolarů. Tak jsme to nakonec udělali tak, jak to Češi umí nejlépe – vše zesměšnit, každého urazit a poté odejít středem,“ osvětluje základní myšlenku režisér a duchovní otec Kapitána Řípa Petr Cífka.

Seriál má celkem deset epizod, které poběží na Mall TV každou neděli a středu od 22:00 hodin. Níže se můžete podívat jak na upoutávku, tak i celou první epizodu.

Synopse k prvnímu dílu: Kapitán Říp, lev mezi evropskými superhrdiny, hledá svého otce – největšího Čecha. Zjistil, že existuje člověk, který identitu jeho otce zná – Tomio Okamura. Kapitán Říp se rozhodl, že to nenechá jen tak!

Zdroj: Mall TV

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu