Perry Mason: Velký úspěch pro HBO, nová verze seriálové klasiky je největším hitem posledních dvou let

Perry Mason: Velký úspěch pro HBO, nová verze seriálové klasiky je největším hitem posledních dvou let | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 17 obrázků
Oživit právnickou klasiku se HBO vyplatilo.

Seriál Perry Mason běžel na stanici CBS v letech 1957 až 1966, následně byl "oživen" na NBC v roce 1973, ale tahle verze úspěch neslavila, naopak televizní filmy, které odstartovaly na stejné stanici v roce 1985 se těšily velké oblibě. Vzniklo jich třicet (Raymond Burr ztvárnil hlavní roli ve 26 z nich, po své smrti byl nahrazen Paulem Sorvino a Halem Holbrooksem) a poslední měl premiéru v roce 1995.

Perry Mason: Do seriálu byla obsazena hvězda série Orphan Black
 

HBO se ale rozhodlo, že právníka Perryho Masona představí nové generaci diváků a tak byla v roce 2016 oznámena nová série, kde měl hlavní roli ztvárnit Robert Downey Jr., toho ale později nahradil Matthew Rhys, nicméně Downey zůstal u seriálu jako producent. 

Máme za sebou premiéru seriálu, proběhla 21. 6. 2020 a jak se zdá, tak HBO narazilo na zlatou žílu. Byla zveřejněna sledovanost a ta je vynikající. Konkrétně je to 1,7 milionů diváků, což je pro HBO nejlepší výsledek  seriálové novinky za poslední zhruba dva roky. Víc neměly ani komiksoví Watchmeni a Kingův Outsider a to byly velmi očekávané projekty. 

Jak už to tak v dnešní moderní době bývá, hodně tomu pomohly digitální platformy. U televizních obrazovek zasedlo 884 tisíc diváků, zbytek z 1,7 milionu připadl právě na ostatní platformy, jako je například streamovací služba HBO Max

Nová dobrodružství Perryho Masona jsou zasazena do období Velké hospodářské krize a Mason působí jako soukromý detektiv, který se potýká se vzpomínkami na válku, rozvodem i nedostatkem financí. Mason se zapojí do případu v Los Angeles, který se týká únosu dítěte, ale skrývá se za ním víc, než by se mohlo na první pohled zdát.

Dosavadní recenze jsou veskrze kladné, chválí obsazení i historickou stylizaci, kritika pak míří ke trošku zmatenému příběhu. Už jste sami první epizodu viděli? Dejte vědt, co na ni říkáte.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu