Pán prstenů: Podle Elijaha "Froda" Wooda je označení nové série zavádějící

Pán prstenů: Podle Elijaha "Froda" Wooda je označení nové série zavádějící | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 6 obrázků
Herec by ale podle všeho v novém seriálu neodmítl čestnou roličku.

Chystaný fantasy seriál od Amazonu, zasazený do světa spisovatele J. R. R. Tolkiena, prozatím nese oficiální název Pán prstenů (The Lord of the Rings), stejně jako autorova knižní trilogie (a na ní založená filmová trilogie od Petera Jacksona), která sleduje příběh hobita Froda Pytlíka a jeho cestu za zničením Prstenu moci. Právě Frodův filmový představitel, Elijah Wood, se v podcastu LRM Online pozastavil na názvem seriálu, který je podle něj vzhledem k časovém zasazení příběhu, mírně zavádějící.

Pán prstenů: Jak je střežen scénář seriálu?
 

„Jsem se seriálu nadšený. Nazývají to Pán prstenů, což je podle mě trochu zavádějící. Jestli jsem to pochopil správně, materiál, se kterým pracují vypráví příběh zasazený chronologicky dlouho před událostmi trilogie Pána prstenů. Zní to jako éra Silmarillionu. Nechci vypadat jako nerd, ale tady se bavíme o Druhém věku Středozemě.“

Herec tak poukazuje na to, že Frodův příběh, který se považuje za jádro Pána prstenů, se odehrává v letech 3018 až 3021 Třetího věku. Seriál se má podle všeho odehrávat někdy v prvním tisíciletí Druhého věku. Můžeme hájit název seriálu tím, že právě ve druhém věku byly ukuty prsteny moci. 9 prstenů pro vládce lidí, sedm pro královské rody trpaslíků a tři prsteny pro elfy. Všechny tyto prsteny měly magickou moc a byly podřízené Jednomu prstenu, který ukul temný pán Sauron sám. Všechny prsteny jakožto mocné magické artefakty měly pomoci Sauronovi ovládnout Středozem. Pán prstenů je tedy velmi rozsáhlý a komplexní příběh sahající až do druhého věku a myslím, že by nikdo nebyl překvapený, kdyby první řada seriálu zobrazila ukutí prvních prstenů moci a začátek Sauronových intrik.

Elijah Wood se jako Frodo naposledy objevil v prvním filmovém Hobitovi s podtitulem Neočekávaná cesta. Nevyloučil, že by si rád střihl cameo v seriálu, pokud by měl tu možnost. „Pokud by to mělo smysl a bylo by to organickou součástí snahy tvůrců, tak bych do toho určitě šel. Podívejte, jakýkoliv důvod dostat se na Nový Zéland a pracovat na tom, je pádný důvod to udělat.“

Souhlasíte s hercem, že by se seriál měl jmenovat jinak? Hoďte nám názor do komentářů a nezapomeňte zabrousit do naší galerie, kde jsme si připomínáme scény ze Společenstva prstenu vyprávějící příběh prstenů moci.

Seriál by se měl zaměřit na dosud filmařsky nezpracované příběhy z dávné minulosti Středozemě, z Tolkienových textů se zřejmě bude vycházet jen volně. Sérii připravuje společnost Amazon pro svoji streamovací platformu Prime. Za práva zaplatila obřích 250 milionů dolarů a také vlastní seriál má být extrémně nákladný. Hovoří se o pěti sezonách, v současnosti jsou v přípravě dvě. Točit se bude na Novém Zélandu.

Showrunnery jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce spolupracuje Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéry bychom se měli dočkat v roce 2021.

Zdroj: LRM

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Jakub Holman | 12.07.2020 20:33
Pokud se příběh bude točit kolem Saurona a jeho přijetí titulu "Pán prstenů", tak už nikoliv.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu