Simpsonovi: Co jste možná nevěděli o speciálních čarodějnických dílech

Simpsonovi: Co jste možná nevěděli o speciálních čarodějnických dílech | Fandíme seriálům
20th Century Fox/Matt Groening
Zobrazit dalších 12 obrázků
Jak často se objevují v seriálu zelení mimozemšťané? Kolikrát zemřel školník Willie? A jaká je oblíbená hláška Matta Groeninga?

Všichni fanoušci žluté animované rodinky Simpsonových ze Springfieldu znají speciální epizody, které se pravidelně objevují alespoň jednou za celou řadu. Tyto epizody se v českém překladu jmenují Speciální čarodějnický díl (v originále Treehouse of Horror) a postavy seriálu se v těchto epizodách ocitají v krátkých hororových, fantasy nebo sci-fi příbězích, které se vymykají kontinuitě běžných epizod a nesnaží se být v žádném případě realistické. Přinášíme vám tedy několik zajímavostí, o kterých jste možná vůbec nevěděli.

5 věcí, které jste nevěděli o Simpsonových
 

Začneme se samotným názvem těchto speciálních epizod. První Speciální čarodějnický díl se objevil až ve druhé řadě čili v první jej nehledejte, a začíná ve známém domečku na stromě, který mají Simpsonovi za domem a kde si Bart s Lízou v danou epizodu začnou vyprávět strašidelné příběhy. Tak vznikl název Treehouse of Horror. Tyto epizody, resp. postavy v nich, často po vzoru komiksového Deadpoola boří pomyslnou čtvrtou zeď. Nejčastěji tak činí Marge, která někdy mluví na diváky a varuje, že příběhy mohou být příliš děsivé.

Znáte také dva slizké zelené mimozemšťany s jedním velkým okem, kteří se v Simpsonových někdy objevují. Tito dva se jmenují Kang a Kodos a pravidelně se objevují v každém Speciálním čarodějnickém dílu. Nevynechali ani jeden. Když už mluvíme o pravidelnostech, tvůrci v čarodějnických epizodách také rádi odkazují na nebo rovnou parodují televizní antologii The Twilight Zone. Téměř pravidelně v těchto epizodách umírá i školník Willie. Povedlo se mu skonat dokonce třikrát za jednu speciální epizodu, postupně v jednotlivých třech příbězích a pokaždé schytal sekyrku do zad. Willie zatím ve čarodějnických epizodách zemřel celkem sedmkrát.

Jedna ze speciálních epizod dokonce poprvé představila Simpsonovi v 3D animaci. V pořadí šestý Speciální čarodějnický díl poslal Homera do trojrozměrné dimenze, která jej nakonec vyplivla v reálném světě. Na závěr se ještě podíváme na oblíbenou hlášku tvůrce Simpsonových, Matta Groeninga, v celém seriálu. Jedná se o jednoduchou hlášku umírajícího komiksáka, který prohlásí „Ach, promrhal jsem svůj život.“

V galerii pro vám máme zásoby vybraných momentů ze Speciálních čarodějnických epizod.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu