Hra o trůny: Představitel Jaimeho Lannistera chtěl podepsat petici za nový konec seriálu

Hra o trůny: Představitel Jaimeho Lannistera chtěl podepsat petici za nový konec seriálu | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 11 obrázků
Jak byl s kontroverzním koncem seriálu spokojený herec Nikolaj Coster-Waldau?

Finální osmá série světového fantasy fenoménu Hra o trůny (Game of Thrones) zklamala nespočet fanoušků. Tvůrci s postupem seriálu stále přidávali na tempu a v sedmé sérii přišel definitivní zlom a seriál se definitivně změnil. Někomu to vyhovovalo, jiným ne. Zkratkovitost dějových linek se ovšem nedala zapřít. Odnesla to spousta postav, mezi které patří i Jaime Lannister. Jeho představitel Nikolaj Coster-Waldau se k osudu své postavy vyjádřil.

Jaime byl v prvních sériích nenáviděnou postava. Vše začalo už v pilotním díle, kdy shodil Brana Starka z věže. Z arogantního muže, jenž miluje svou sestru, se ovšem postupem času stávala stále sympatičtější postava. Velkou roli v jeho proměně hrála bojovnice Brienne z Tarthu. Jaime se v poslední sérii dokonce připojil ke spojencům ze Severu, aby pomohl porazit Bílé chodce. Poté se ale vydal zpět do Králova přístaviště za svou sestrou Cersei, po jejímž boku zemřel. Zabila je padající budova, o jejíž destrukci se postaral drak. Spousta fanoušků si stojí za tím, že završení jeho dějová linie bylo odfláknuté a neuspokojivé. Vznikla dokonce petice, která nabádá k přetočení celého finále. K tomu Nikolaj řekl následující:

„Vůbec jsem to nesledoval...Samozřejmě jsem o tom ale slyšel. Věděl jsem o petici, co žádala nový konec - ta mě vážně rozesmála...Ta představa, že by HBO řeklo 'Máte pravdu, chce to tolik lidí, tak to přetočíme'. Myslím si, že každý má svůj názor. Svět fanoušků považuji za opravdu zajímavý. Všichni chtějí něco specifického a něco odlišného od toho, co dostali. [Reakce fanoušků] je kombinace toho, že si vysnili svůj vlastní konec, ale zároveň bylo pro zaryté fandy bolestivé, že to skončilo. Žili jste s tím osm sérií. Pořád je tu masivní komunita zasvěcená Hře o trůny. Myslím, že roli hrál strach, že o to přijdou. Muselo to skončit,“ uvedl herec.

Jak sami vidíte, Nikolaj Coster-Waldau podepsání petice myslel čistě jako žert. Ať už by si o závěru série myslel cokoliv, tak jednoznačně chápe, že jakákoliv petice nedonutí korporaci, aby zaplatila desítky milionů dolarů za předělání již hotového produktu. Zvlášť když je vkus individuální věc a nikdy se nezavděčíte všem.

A jak se vlastně finále líbilo jemu osobně?  „Jak to skončilo? On byl... ne, bylo to v pořádku. Bylo to skvělé. Bylo to v pořádku. Jak zakončíte takový příběh? Pojďme se o tom pobavit za deset let, poté se o tom můžeme rozpovídat. Ale teď si myslím, že je ještě krapet brzy," i přes mírné slovní zaváhání to vypadá, že sám herec byl nakonec s koncem spokojený. Narozdíl od velkého množství diváků.

Vy si můžete ve videu připomenout Jaimeho smrt a do galerie se podívat na jeho cestu napříč seriálem.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Azure | 18.08.2020 07:29
Pěkný clickbait, v článku o tom, že by uvažoval o podpisu, ani slovo...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu