Teorie velkého třesku: Tvůrce vysvětluje, proč byl Sheldon zamlada méně otravný

Teorie velkého třesku: Tvůrce vysvětluje, proč byl Sheldon zamlada méně otravný | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit dalších 9 obrázků
Shelly se od svého mládí hodně změnil. Proč ale není ve spin-offu tolik otravný, jako jeho dospělá verze v mateřském seriálu?

Sheldon Cooper, jedna z největších hvězd seriálu Teorie velkého třesku, se mezi diváky zapsal do historie jako jedna z nejlepších a nejzábavnějších postav televize. Sheldonova popularita je natolik velká, že dostal vlastní spin-off s názvem Malý Sheldon (Young Sheldon), který prozkoumává mladí tohoto geniálního teoretického fyzika a jeho život s rodinou v Texasu. Sám představitel Sheldona z mateřského seriálu, Jim Parsons, spin-off produkuje, a dokonce poskytuje voice-over. Přítomnost Parsonse u projektu možná svědčí o hercově nutnosti pohlídat si, jestli tvůrci dětskou verzi Sheldona napíšou správně, přesto se od původního charakteru lehce liší.

Teorie velkého třesku: Jim Parsons vysvětlil, proč se rozhodl opustit hitový sitcom
 

Sheldon v Teorii velkého třesku je především znám pro svou neschopnost a nechápání života ve společnosti a potížemi v komunikaci, které ale vynahrazuje vysokým intelektem. Jeho psychologický profil do jisté míry odpovídá osobě postižené Aspergerovým syndromem. Sheldon se v průběhu dvanácti sérií za pomoci přátel postupně učí, jak žít a chovat se, jako normální člověk, jeho postupná proměna je ale pomalá a Sheldon je ve svém okolí znám především pro svou otravnost, která mu vždy projde (právě protože lidé kolem něj vědí, že Sheldon takový je a své chování si tolik neuvědomuje). Mladá verze Sheldona se ale od dospělé verze trochu liší. K tomu se vyjádřil tvůrce seriálu Malý Sheldon, Steve Molaro, který spin-off vytvořil společně s Chuckem Lorrem (ten stojí za původním seriálem):

„Když jsme psali pilot, tak jsme zkrátka nechtěli jen napsat Sheldona, jak jej známe z dospělosti, a nechat to zahrát dítě…s tím, jak je Sheldon otravný a vždy mu to projde jsme se rozhodli, že v prequelu tímto člověkem ještě není. Napsali jsme ho tedy o to víc naivního.“ Motivace tvůrců je jasná, nechtěli prostě napsat tu samou postavu jako v původním seriálu, jen v menší verzi, chtěli jí dát naopak nový rozměr a místo otravnosti se zaměřili spíš na dětskou naivitu. Iain Armitage se role zhostil na výbornou a nesnažil se pouze imitovat Jima Parsonse. Proto si můžeme užít dvě skvěle napsané verze jedné postavy, která se navždy zapíše do televizní historie.

V naší galerii se můžete podívat na výběr fotek z obou seriálů. Ve videu nabídneme první crossover, který se odehrál v Teorii velkého třesku. Sheldon a Amy sledují starou nahrávku ze Sheldonova dětství. 

Zdroj: I Saw That Years Ago/podcast

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu