Svědectví: Postapokalyptická sci-fi podle Stephena Kinga dostala datum vydání

Svědectví: Postapokalyptická sci-fi podle Stephena Kinga dostala datum vydání | Fandíme seriálům
CBS All Access
Zobrazit dalších 8 obrázků
Budoucnost tvrdě zasažena virovou pandemií a zmítaná chaosem se na obrazovkách ukáže ještě letos.

Filmových a seriálových adaptací díla ikonického spisovatele Stephena Kinga je v poslední době jako hub po dešti, jejich kvalita se však obecně velice liší a člověk si nemůže být jistý, zda se z projektu vyklube mistrovské dílo nebo naprostá katastrofa. Přesto však některé připravované počiny stále vyvolávají poměrně velké naděje. Mezi nejlákavější případy se řadí seriálová novinka The Stand (Svědectví).

Série adaptuje stejnojmenný Kingův román z roku 1978, ve kterém se autor tentokrát nevydal čistě směrem hororového žánru, nýbrž se rozhodl ponořit do postapokalyptického sci-fi. Příběh se odehrává ve světě, který postihla smrtelná pandemie, jež po sobě zanechala pouhé 1 % světové populace, načež se Země proměnila ve vysoce nebezpečné místo, kde by člověk nějakou spravedlnost hledal pouze marně.

If It Bleeds: Stephen King čte z novinky, kde se vrací ústřední postava z Outsidera
 

Lákavě v tuto dobu vypadá především herecké obsazení, kterému vévodí jména jako Amber Heard, James Marsden, Alexander Skarsgård nebo Whoopi Goldberg.

Ve světle aktuálních událostí spojených s koronavirovou krizí by seriál mohl být také dost relevantní. Něco podobného vyplývá i z nedávného vyjádření showrunnera Benjamina Cavella, který prohlásil, že při dvouleté výrobě série tvůrci cítili velkou zodpovědnost vzhledem k původní předloze a samotnému Kingovi, snad nikdo si však neuměl představit, jak důležitou se kniha ve výsledku stane. Údajně jsou na výsledný produkt všichni velice pyšní a již se nemohou dočkat, až se o něj podělí se zbytkem světa.

A jak bylo nově odhaleno, stane se tak relativně brzy - show si svou premiéru totiž odbyde již 17. 12. na platformě CBS All Access. V galerii si můžete prohlédnout první propagační fotografie.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu