Simpsonovi přeobsadili postavu Carla černošským hercem

Simpsonovi přeobsadili postavu Carla černošským hercem | Fandíme seriálům
Fox
Zobrazit dalších 8 obrázků
Herec Hank Azari, jenž v minulosti daboval Inda Apua, přišel o další postavu. AKTUALIZOVÁNO - Přeobsazena byla také postava z Griffinových.

AKTUALIZACE: Souběžně s oznámením přeobsazením Carla se dozvídáme také o přeobsazení další populární animované postavy. Konkrétně jde o Clevelanda Browna. Ten se poprvé představil v seriálu Griffinovi (Family Guy) v roce 1999 a od roku roku 2009 měl na čtyři roky dokonce vlastní seriál, The Cleveland Show, než se vrátil zpátky do Griffinových. Do letošního roku postavu namlouval Mike Henry, který se však role vzdal, aby ji mohl převzít afroameričan. Teď bylo oznámeno, že jeho náhradníkem se stává Arif Zahir, který vešel do povědomí jako Clevelandův imitátor. Ačkoliv se tedy změní představitel, hlas postavy zůstane stejný a podle Henryho bude dbát Zahir na to, aby zůstala stejná i Clevelandova osobnost.

Původní zpráva: Již v neděli 27. 9. 2020 čeká fanoušky premiéra dvaatřicáté řady nejdéle běžícího amerického sitcomu Simpsonovi (The Simpsons) od tvůrce Matta Groeninga. Seriál se za svých jednatřicet let vysílání vyvíjel jak animačně, obsahově, tak v oblasti politické korektnosti. Za svou dlouhou dobu byl několikrát terčem kritiky za rasové či národnostní stereotypy. Nejznámější je kauza okolo Apua Nahasapeemapetilona, který byl příkladem klasických stereotypů týkajících se indických imigrantů. Ještě k tomu ho daboval bílý herec Hank Azaria, což se lidem nelíbilo. O svou roli tak přišel. No a 32. řada začne s další výměnou dabéra.

Jistě si vybavíte postavu Carla Carlsona, Homerova spolupracovníka z jaderné elektrárny. Postavu i přesto, že je černoch, daboval opět Hank Azaria, jenž v minulosti namluvil právě i Apua. Od 32. série tomu bude jinak, Carlovi propůjčí hlas černošský herec Alex Désert. Slyšet bude již v neděli, v premiérovém díle nové série.

Ještě nebylo specifikováno, zda Carlovi propůjčí hlas pro vícero sérií, nebo pouze pro 32. řadu, ani zda nadabuje více postav, jak je u Simpsonových zvykem. Tvůrci tak opět obměňují herce, aby herci příslušné etnické skupiny dabovali postavy svého etnika. Zda dodá Carlovi stejné charisma jako Hank Azarii, zatím nevíme a zároveň je pravdou, že v Česku řada diváků sleduje Simpsonovi v dabingu českém, kde se hlasové obsazení řídí lokálními rozhodutími. V galerii si Carla můžete připomenout. 

Zdroje: Variety, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

ukulelembo | 26.09.2020 21:56
Tak to obsazení černoškého imitátora je nejlepší výjeb a jasný důkaz, jak celý tenhle politicky korektní apel je jedna velká šaškárna.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu