Vetřelec: Úspěšný televizní tvůrce vysvětluje, jak chtěl přistoupit ke zrušenému seriálu

Vetřelec: Úspěšný televizní tvůrce vysvětluje, jak chtěl přistoupit ke zrušenému seriálu | Fandíme seriálům
20th Century Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Osobitý tvůrce měl k látce kreativní přístup, ale pro zrealizování seriálu to nestačilo.

Vetřelec (Alien) patří k těm nejznámějším a nejoblíbenějším sci-fi a hororovým snímkům. Na bedrech originálu se vybudoval celý svět, jenž čítá tři pokračování a dva prequely od samotného otce série, Ridleyho Scotta. Prometheus i Vetřelec: Covenant mnoho skalních fanoušků ovšem nepotěšily a velkou chválu si nevysloužily ani od ostatních. Konec Covenantu je sice otevřený, závěrečný díl prequelové trilogie je ale v nedohledu. Vetřelcům se bohužel nedaří jen na plátnech kin, ale ani na televizních obrazovkách.

Někteří z vás si jistě pamatují spekulace o seriálu ze světa Vetřelce, který měl dostat na starost tvůrce seriálů Fargo a Legion Noah Hawley. Seriál šel bohužel ke dnu. Úspěšný televizní tvůrce nedávno ovšem vysvětlil, jak chtěl přistoupit ke zrušenému seriálu. „Vetřelec je příběh o tom nejhorším z lidstva. Ve druhém filmu je scéna, kdy Sigourney říká: ‚Nevím, který druh je horší. Oni se alespoň nepošlapávají kvůli procentům ze zisku.‘ Pokud se podíváte na to, co Vetřelci jsou, obvykle jsou příběhem o uvěznění – uvěznění na lodi, uvěznění ve vězení. A protože mají Vetřelci životní cyklus, který jde od vajíčka, přes chestburstera až k xenomorphovi, stává se z toho určitá rutina.“

„Myslel jsem, že by bylo zajímavé expandovat. Pokud byste mohli udělat něco pro televizi, máte řekněme deset hodin. I pokud máte hodně akce, jako třeba dvě hodiny, stále vám zbývá osm hodin. Tak o čem by seriál byl? O tom jsem se s nimi pokoušel bavit. Jako u Legionu, je tu stejný hypotetický úkol: Dejte ze seriálu [Legion] pryč superhrdinské prvky a sledujte, zda je to pořád skvělý seriál. O čem je? Dejte pryč Vetřelce ze seriálu. O čem pak bude? Jaké jsou motivy, postavy a co je lidské drama? Potom vraťte Vetřelce zpátky a máte to. ‚Je to skvělé. Není to jen výborné lidské drama, ale jsou tam i Vetřelci!‘“ Prozradil Noah Hawley.

Zamlouvá se vám kreativní proces, kterým osobitý tvůrce k látce přistupoval? Nebo jste rádi, že seriál ze světa Vetřelce zůstal u ledu? V galerii si dokonalý originál od Ridleyho Scotta můžete připomenout.

Zdroj: Observer

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu