DMZ: HBO připraví sérii o nové občanské válce v USA

DMZ: HBO připraví sérii o nové občanské válce v USA | Fandíme seriálům
DC Comics
Zobrazit dalších 16 obrázků
Moderní podoba občanské války z komiksová série DMZ se dočká seriálového zpracování pod vedením Avy Duvernay.

V říjnu loňského roku jsme vás informovali o chystané seriálové adaptaci komiksové série DMZ z dílny DC Comics, za kterou stojí spisovatel Brian Wood a ilustrátor Riccardo Burchielli. Vloni objednala streamovací služba HBO Max pilotní díl, který natočila režisérka Ava Duvernay. S pilotem bylo očividně streamovací služba spokojena, jelikož podle magazínu Deadline odklela cleou limitovanou sérii. DMZ pojednává o druhé občanské válce, jež rozdělí společnost v USA.

DMZ: Válečná komiksová adaptace obsadila hlavní roli
 

Příběh komiksové série v momentálně politicky rozdělené společnosti nepůsobí jako sci-fi, což je možná jeden z důvodů, proč se HBO Max rozhodlo dát limitované sérii šanci. Showrunnerem projektu je scenárista Roberto Patino, jenž pracoval na seriálech Zákon gangu či Westworld. Patino je i výkonným producentem spolu s Avou Duvernay. Několik dílů z komiksové série DMZ bylo přeloženo i do češtiny. První díl vyšel v ČR v roce 2009 pod názvem DMZ: Válečná zóna.

Synopse komiksové předlohy zní: „V blízké budoucnosti se nejhorší můra Spojených států stala skutečností. Války v zámoří zaměstnaly americkou armádu i Národní gardu natolik, že vláda USA zanedbala víc než reálnou hrozbu protivládních bojůvek a milicí rozptýlených po celé zemi. A spící obr se probudil a rozpoutal druhou občanskou válku, která se ustálila na vratké linii příměří: na Manhattanu. Nebo, jak se mu dnes říká častěji, v demilitarizované zóně - DMZ.

DC Comics
DMZ

Matty Roth, naivní a ctižádostivý fotoreportér, dostane vysněnou práci: má doprovodit zkušeného válečného dopisovatele do centra DMZ. Brzy se ale začnou dít hrozné věci a Matty se ocitne sám, ztracen ve světě, který dřív vídal jen v televizi. Tady má na vybranou: buď se pokusí z ostrova nějak dostat, anebo využije situace, za kterou by většina novinářů zabíjela, a vybuduje si kariéru. Jenomže aby to či ono dokázal, musí nejdřív v divočině válečné zóny přežít – až pak bude všem moct povědět pravdu.

Na rozdíl od komiksové předlohy nebude protagonistou novinář Matty, ale zdravotnice Alma (Rosario Dawson), která zasvětila svůj život záchraně lidských životů na Manhattanu. Oblast měla původně sloužit jako útočiště pro obě znepřátelené strany, kde je jakýkoliv konflikt zapovězen. Životní realita je ale plná přestřelek gangů, zkorumpovaných politiků a ulic plných zločinců a násilníků. A v tomhle prostředí se ještě snaží zoufalá matka najít svého pohřešovaného syna.

Vyjma herečky Rosarii Dawson byli do série obsazeni Benjamin Bratt (Doctor Strange), Hoon Lee (Banshee), Freddy Miyares (When They See Us) a Jordan Preston Carter (Shaft). Natáčení by mělo začít příští rok. V galerii si můžete prohlédnout první zveřejněné fotky ze seriálu a podobu komiksové předlohy.

Zdroje: Deadline, Crew

Foto: HBO, DC Comics

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu