The Mandalorian: Jaké novinky přinesla nová akcí nabitá epizoda

The Mandalorian: Jaké novinky přinesla nová akcí nabitá epizoda | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 19 obrázků
Rovněž jsme se dozvěděli, jak předešlá epizoda s Ahsokou Tano zapadá do chronologie v kontextu závěru animovaných Povstalců.

Článek obsahuje spoilery.

Veleúspěšný Star Wars seriál The Mandalorian se na konci října vrátil na Disney+ se svou druhou řadou a prozatím s každým novým dílem přináší výbornou podívanou. To samé bez nejmenších pochyb platí i o nejnovější epizodě nesoucí název The Tragedy. Ta po vzoru předešlých epizod přinesla poměrně velké množství novinek. 

Mohli jsme sledovat návrat některých důležitých postav - vůbec poprvé se na obrazovce v plné síle vrátil populární námezdní lovec Boba Fett (Temuera Morrison), jehož doplňuje Fennec Shard (Ming-Na Wen), kterou jsme naposledy mohli vidět v první sérii vydanou na milost smrti na Tatooine. V samotném závěru epizody jsme pak mohli být svědky toho, jak Impérium v čele s Moffem Gideonem (Giancarlo Esposito) zničilo Mandalorianovu (Pedro Pascal) loď Razer Crest a především uneslo roztomilého Grogu (fanoušky přezdívaného jako Baby Yoda). Čtrnáctá kapitola tedy ve skutečně masivní míře posunula příběh kupředu. Nejednalo se však o její nejpůsobivější aspekt.

The Mandalorian: Jakým způsobem vznikala hraná podoba Ahsoky Tano
 

Nejnovější epizoda je tou vůbec nejkratší ze všech, trvá pouhých 32 minut. Tento krátký čas je však velice dobře opodstatněný - The Tragedy je totiž téměř celá tvořena jedinou akční sekvencí, která se řadí k tomu nejlepšímu, co Mandalorian dosud nabídl. A není divu, režie se totiž ujal Robert Rodriguez, tedy ostřílený akční veterán známý například díky sériím Sin City nebo Machete. Nově však vyšlo najevo, že se Rodriguez na epizodě původně neměl podílet.

Režisér v nedávném rozhovoru prozradil, že se k seriálu dostal relativně náhodou. Rodriguez se podle všeho přátelí s autorem Mandaloriana Jonem Favreauem, který potřeboval, aby na poslední chvíli zaskočil za nedostupného režiséra. Ve výsledku pro něj práce na Star Wars prý byla splněným snem.

Na povrch každopádně mezitím stále vyplouvají informace o 13. kapitole The Jedi, ve které jsme mohli poprvé sledovat hranou verzi Ahsoky Tano (Rosario Dawson). Mezi fanoušky se začala šířit otázka, kam přesně epizoda zapadá v rámci chronologie Star Wars. Dozvídáme se v ní totiž, že Ahsoka hledá záporáka seriálu Star Wars: Povstalci velkoadmirála Thrawna, který v animáku zmizel spolu s hlavním hrdinou a aspirujícím Jediem Ezrou Bridgerem. O to samé se však spolu se Sabine Wren pokoušela i ve scéně na konci Povstalců. Fanoušci tedy spekulovali, zda epizoda The Jedi tomuto momentu nepředchází.

Tato otázka byla v nedávném rozhovoru s magazínem Vanity Fair položena Davu Filonimu, autorovi Povstalců a režisérovi 13. kapitoly. Filoni mluvil v hádankách, aby nic jednoznačně nepotvrdil, nicméně řada fanoušků jeho vyjádření bere tak, že se situace známá z epilogu Povstalců skutečně odehraje až někdy po 13. epizodě Mandaloriana.

Nově se ukázalo, že návrat známých animovaných postav v Mandalorianovi (kromě Ahsoky se ve dřívější epizodě objevila i Mandalorianka Bo-Katan Kryze) ovlivnil veliký nárůst sledovanosti Povstalců a dalšího animovaného seriálu Klonové války. Vyplývá to z nové analýzy společnosti Parrot Analytics , podle které nově oba seriály patří mezi ty nejsledovanější na Disney+. Samotný Mandalorian pak opět patří mezi aktuálně nejpopulárnější seriály v Americe - konkrétně se ujal bronzové pozice za minisérií Dámský gambit od Netflixu a americkou verzí Kanclu. Podrobnější souhrn z předešlého týdne jsme přinesli v nedávném článku.

Jak se vám líbila nejnovější epizoda Mandaloriana? Napište nám do komentářů. V galerii najdete výtvarné návrhy nového dílu, několik zajímavě vypadajících plakátů a také povedené ilustrace z nové knihy The Art of The Mandalorian.

Obrázky: Lucasfilm

Zdroje: GamesRadar, Vanity Fair, The Verge, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Mysule | 08.12.2020 11:17
Fennec ShaNd RazOr Crest Je tak těžké to napsat správně? Jinak Boba to tam dobře vymlátil :) , a Jango Fett je konečně oficiálně rekanonizován jako Mandalorian. Ten záznam ve Fettovic brnění už někdo přeložil. Je to očividně poněkud rozbité a nekompletní, ale stojí tam: foundling took into the year, the Concord Dawn mentor Jast(er) - část chybí father Fett Boba Fett Takže Jango Fett je nalezenec vychovaný svým mentorem Jasterem, přesný rok kdy se ho Jaster ujal už je nečitelný. Concord Dawn je jedna z planet obývaných Mandaloriany. Asi tak třetina té planety je ustřelená. :D otec Fett je samozřejmě Bobův otec Jango
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu