Bleskovky: Silné hrdinky bojují za ženská práva a proti rasismu v nově ohlášených seriálech

Bleskovky: Silné hrdinky bojují za ženská práva a proti rasismu v nově ohlášených seriálech | Fandíme seriálům
Netflix, CW
Zobrazit dalších 11 obrázků
Nové seriály představí Ku Klux Klan ovládaný příšerami z vesmíru, první kandidátku na prezidentku USA či komedii o vzniku prvního erotického časopisu pro ženy.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Woodhull

Herečka Katherine Heigl v nové limitované sérii ztvární americkou novinářku a aktivistku za práva žen Victorii Woodhull, která žila v letech 1838 až 1927. Rodačka z Ohia se do učebnic dějepisu zapsala svou kampaní za sociální reformu a rovnost Afroameričanů a také tím, že byla první ženou, jež se ucházela o funkci prezidenta v USA, a to ve volbách v roce 1872. Seriál bude založen na několika biografiích zachycujících život Woodhull. Heigl sérii produkuje spolu se svou matkou a producentkou Nancy Heigl (Slečna nebezpečná). Zatím není jasné, na které streamovací službě či televizní stanici bude minisérie uvedena.

Cesta svatojánských mušek: Přátelství Katherine Heigl a Sarah Chalke ohrozí zrada
 

Ring Shout

Stanice Skydance Televison získala práva na zadaptovaní historické fantasy novely Ring Shout od autora P. Djéliho Clarka. Ke knize, která vyšla teprve vloni, napíše scénář Kasi Lemmons (Harriet), která se zároveň ujme režie. Hlavní roli nebojácné bojovnice ztvární KiKi Layne, která si zahrála v loňském akčňáku Old Guard: Nesmrtelní a na začátku března ji uvidíme v pokračování Cesty do Ameriky. Ring Shout vypráví příběh mimozemského zla, které povstalo na jihu USA ve 20. let v podobě příšer, které se usazují v tělech lidí naplněných nenávistí, jmenovitě Ku Klux Klanu. Dílo Zrození národa od D.W. Griffitha pomáhá rozšiřovat řady Klanu a příšery tak mohou sát hluboko z nejtemnějších myšlenek rasismu. Po celé zemi šíří strach a násilí. V cestě jim stojí mladá afroameričanka Maryse Boudreaux (Kiki Layne) a její dvě kamarádky a spolubojovnice z odboje. Vyzbrojeni čepelí, kulkami a bombami loví své lovce a posílají klanové démony přímo do pekla. Předběžné datum premiéry zatím ohlášeno nebylo.

Tordotcom
Ring Shout

Minx

Streamovací služba HBO Max připravuje komediální sérii zasazenou do Los Angeles 70. let. Minx sleduje mladou feministku Joyce (Ophelia Lovibond), která sní o produkci časopisu o ženách pro ženy. Joyce spojí síly s podřadným vydavatelem a společně vytvoří první erotický román pro ženy. HBO Max aktuálně připravuje pilotní epizodu a oznámilo ústřední obsazení. Vyjma Ophelie Lovibond (Na pohodu) si v pilotu a případné plnohodnotné sérii zahrají Idara Victor (Shameless), Oscar Montoya (Reno 911), Jessica Lowe (Wrecked), Lennon Parham (Farma na spadnutí) a Michael Angarano (Tohle jsme my). Scénář k úvodní epizodě napsala Ellen Rapoport (Zoufalky). Režie pilotu se ujme Rachel Lee Goldenberg (Nětehotná).

Netflix
Ophelia Lovibond (Na pohodu)

Generation

Dalším nově oznámeným projektem z dílny HBO Max je dramedy Generation. Série vypráví o skupině studentů střední školy, jejichž objevování současné sexuality testuje v jejich konzervativní komunitě hluboce zakořeněné přesvědčení o životě, lásce a povaze rodiny. Za sérií stojí debutující scenáristka Zelda Barnz a její otec, scenárista a režisér Daniel Barnz (Na dno nás nedostanete), který seriál zrežíruje. Ústředních rolí se zhostí Alicia Coppola (Jericho), Marwan Salama (Tady a teď) a Marisela Zumbado (Aféra). První série bude mít šest půl hodinových epizod.

CBS
Alicia Coppola (Why Women Kill)

Pivoting

Dalším zajímavým komediálním seriálem, u kterého se zatím připravuje pilot a následně se stanice rozhodne, zda dá seriálu zelenou, je komedie Pivoting s Maggie Q v jedné z hlavních rolí. Pivoting sleduje trojici žen, Amy, Jodie a Sarah, jež zasáhne smrt jejich nejlepší kamarádky z dětství. Tváří v tvář realitě, že život je krátký, v zoufalých pokusech o nalezení štěstí dělají řadu impulzivních, neuvážených a požitkářských rozhodnutí. Zároveň posilují svoje přátelské pouto a dokazují, že nikdy není příliš pozdě na to, aby se váš život otřásl v základech. Za scénářem stojí Liz Astrof, která napsala nespočet epizod k sitcomu 2 $ocky. Herecké obsazení kromě Maggie Q tvoří Eliza Coupe (Future Man), Ginnifer Goodwin (Bylo, nebylo), Tommy Dewey (Dámský klub) a JT Neal (Farma na spadnutí). Pilotní díl pro stanici FOX zrežíruje Tristram Shapeero (Tenkrát poprvé).

CW
Maggie Q (Nikita)

Home Economics

Komediální série Home Economics je jedním z prvních letošních seriálů, kterému po pilotní epizodě dala stanice ABC zelenou na plnohodnotnou sérii. Seriál byl potvrzen na konci loňského roku a premiéra se uskuteční během letošního jara. Home Economics se inspiruje životem scenáristy a producenta Michaela Coltona (Tučňáci z Madagaskaru). Komedie se zaměřuje na dojemný, přesto často nepohodlný a někdy frustrující vztah mezi třemi dospělými sourozenci. V seriálu uvidíme Tophera Grace (Spider-Man 3), Caitlin McGee (Chirurgové), Jimmyho Tatra (22 Jump Street), Karlu Souzo (Vražedná práva) a Sasheer Zamatu (Jsem božská).

Focus Features
Topher Grace (BlacKkKlansman)

Zdroj: Deadline I, II, III, IV, V, Variety

Foto: CW, Netflix, 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Karel | 26.01.2021 09:53
dík za seznam hovadin na který se dívat nebudu...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu