Realistický seriál HBO vyvolal humbuk, když filmaři použili při natáčení mrtvá koťátka

Realistický seriál HBO vyvolal humbuk, když filmaři použili při natáčení mrtvá koťátka | Fandíme seriálům
HBO Max
Místo umělých žab byly na natáčení hodiny biologie přineseny mrtvé kočky. Část komparzistů to nesla velmi těžce. HBO se za nepříjemnou situaci omluvilo. 

Společnost HBO chystá nový seriál ze středoškolského prostředí. Podle tvůrců se má jednat o vysoce realistickou sondu do života mladých žáků, která čerpá ze skutečných životních zážitků scenáristů seriálu. Podle toho, co však píše uživatelka Twitteru, se produkce snaží být až příliš realistická. Během natáčení scény z hodiny biologie byla na plac údajně přinesena k pitvě skutečná mrtvá koťátka.

Uživatelka Twitteru Lilith Rose se odkazuje na „kolegu z branže“ pracujícího u HBO, který ji žhavé novinky z natáčení seriálu Generation poskytl. Mrtvá koťátka byla na plac přinesena bez předchozího varování herců a komparzistů, přičemž část z nich si z natáčení odnesla trauma. „Podle všeho jim bylo řečeno, že budou pitvat umělé žáby (vzhledem k sanitaci a zápachu nikdo nečekal skutečná těla), ale přinesli mrtvá koťata…,“ pokračuje autorka série tweetů. Následně dodává, že navrch všemu byl jeden z kameramanů testován pozitivně na COVID.

Celé by to mohlo znít jako ničím nepodložený výmysl, k tématu se ale pro server Variety vyjádřil mluvčí za HBO Max, který se snaží situaci uvést na pravou míru:

„Genera+ion představuje ničím nepřikrášlené a nefiltrované zážitky středoškoláků a čerpá z osobních zážitků scenáristů seriálu. Produkce nedávno natáčela scény z hodiny biologie obsahující pitvání různých zvířecích druhů. Etická stránka věci byla řádně konzultována se společností American Humane (nezisková organizace založená už v roce 1877 s cílem poskytnout bezpečí, blaho a pohodu zvířat, pozn red.) a společností poskytující biologické pomůcky do škol. Všichni přítomní byli s předstihem upozorněni, že natáčení scény nemusí být pro slabší povahy, protože bude obsahovat skutečnou pitvu. Naši režijní asistenti pravidelně kontrolovali s herci a komparzem, zda je vše v pořádku. Dva z komparzistů projevili nepohodlí při natáčení, byli tedy propuštěni s plnou výší smluvené finanční odměny. Každopádně, po diskusi s tvůrci projektu bylo rozhodnuto, že se scéna v seriálu neobjeví. Velice nás nepříjemná situace mrzí.“ Mluvčí dále potvrzuje, že člen štábu skutečně byl testován pozitivně na koronavirus a je nyní v izolaci. Jeho výsledky se ale produkce dozvěděla až po skončení natáčecího dne, tudíž slova Lilith Rose, že tvůrci o nakaženém kameramanovi věděli, ale pokračovali v natáčení, byla zřejmě nepřesná. Produkce seriálu prozatím stojí.

Seriál Generation připravuje devatenáctiletá Zelda Barnz se svým otcem Danielem Barnzem. Výkonnou produkci zaštiťuje Lena Dunham, známá jako režisérka, scenáristka a herečka ze seriálu Girls. Premiéra by měla proběhnout někdy v tomto roce, přesné datum zatím neznáme.

Foto: HBO Max

Zdroj: Variety, Lilith Rose/Twitter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu