Einstein: Kotek v roli svéhlavého génia přilákal přes milion diváků

Einstein: Kotek v roli svéhlavého génia přilákal přes milion diváků | Fandíme seriálům
Prima
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jak si vedla ve sledovanosti premiéra kriminální komedie s Vojtou Kotkem v roli Einsteinova praprapravnuka?

Komediální krimi Einstein se konečně v minulém týdnu dostala na televizní obrazovky. Po několika odkladech se diváci v sobotním prime time dočkali možného Einsteinova praprapravnuka s tváří Vojty Kotka (Marie Terezie), který pod tlakem okolností začne pomáhat detektivní jednotce s objasněním vražd. Stanice Prima může být spokojená, neboť premiérový díl si nenechalo ujít 1,07 milionu diváků starších patnácti let a seriál se tak v sobotu 8. 5. stal nejsledovanějším pořadem toho dne.

Marie Terezie: V dubnu se začne natáčet finální díl historické minisérie
 

Prima si s Einsteinem vyzkoušela experiment, který možná v budoucnu zopakuje. Osmidílný seriál byl od loňského podzimu dostupný na portálu iPrima. První díl zde je dodnes ke zhlédnutí zdarma, zatímco další díly za poplatek 39 Kč. Zdá se, že uvedení o půl roku dříve na internetové platformě televizní sledovanost neovlivnilo. A to i přesto, že na ČSFD vyselo hodnocení lehce přes 60 %, takže se dalo očekávat, že se na diváky žádná seriálová pecka neřítí. Uvidíme, zda milion diváků zopakuje i další díl, neboť ČSFD hodnocení se snížilo na aktuálních 57 %, takže minimálně uživatelé filmové databáze nejsou ze seriálu nadšení.

Česká televize ze sobotního souboje vyšla se ctí, neboť Zázraky přírody s devadesátiletou slavicí Jiřinou Bohdalovou sledovalo na 930 tisíc diváků. Naopak konkurenční Nova s dinosauřím blockbusterem Jurský svět: Zánik říše přilákala jen 562 tisíc diváků, což je o dvacet tisíc méně než speciál Televarieté 45 let, který vysílala ČT po 22. hodině.

Einstein se ze sérií z dílny Primy řadí minimálně s prvním dílem k nejsledovanějším seriálům této stanice. Nad hranicí jednoho milionu diváků se pravidelně pohybuje krimi seriál Polda a největším hitem nadále zůstává Slunečná, kterou průměrně sleduje 1,4 milionu diváků.

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd.

Zdroj: Prima, MediaGuru, ATO – Nielsen Admosphere

Foto: Prima

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu