Stanice Prima i ČT odstartovaly novou sezónu ve velkém

Stanice Prima i ČT odstartovaly novou sezónu ve velkém | Fandíme seriálům
ČT, Prima
Zobrazit dalších 8 obrázků
Jak se dařilo novým seriálům Primy a České televize, jako Osadě nebo Hvězdám nad hlavou?

Prima i Česká televize odstartovaly první zářijový týden novou sezónu a uvedly několik nových seriálů i pořadů. Ohlasy z řad diváků i kritiků jsou sice velmi špatné, ale se sledovaností mohou být obě stanice velice spokojené. Komerční jednička na českém trhu si zatím dává na čas, Nova nové seriály nejprve uvede na své službě Voyo a například nový seriál Pan profesor v hlavní roli s Vojtou Dykem uvede až ve čtvrtek 9. 9.

Dvojka na zabití: Prima představila nový krimi seriál s Jakubem Prachařem a Sarou Sandevou
 

Diváci na nové seriály slyší, je ovšem otázkou, jak dlouho s novými tituly setrvají. Prima se svými novinkami zvítězila nad konkurenčními televizemi hned pět večerů v nejsledovanějším prime-time čase. Úvodní díl vojensko-zdravotnické série 1. MISE sledovalo v neděli 29. 8. 942 000 diváků starších 15 let. První ohlasy jsou brutální, o čemž svědčí i hodnocení prvního dílu šestnácti procenty na ČSFD. I přes hrozivé hodnocení zůstalo s 1. MISÍ u druhé epizody vysílané ve středu 1. 9. přes 793 tisíc diváků.

Ještě lépe se dařilo druhé novince Primy, a to venkovské oddychovce Hvězdy nad hlavou v hlavní roli s Terezou Kostkovou. Romantický trojlístek sledovalo v pondělí 30. 8. přes 1,16 milionu diváků starších 15 let a překonal tak návrat hitové Slunečné, kterou po prázdninové pauze sledovalo v úterý 31. 8. 1,15 milionu diváků. Upřímně tipuji, že v příštím týdnu už opět bude kralovat Slunečná a diváctvo u Hvězd klesne pod jeden milion.

Spokojená může být i Česká televize, a to s premiérou chatařské komedie Osada. Premiérový díl sledovalo v pátek 3. 9. 1,4 milionu diváků starších 15 let. Stejně jako v případě Hvězd nad hlavou ani tady se nejedná o chválený titul, ale o ryze průměrnou podívanou plnou excentrických stereotypních charakterů.

Kupodivu sledovanost oblíbené talkshow Všechnopárty si v pátek nevedla tak dobře jako v přechozích letech. Karel Šíp si dal z důvodu koronavirových restrikcí roční pauzu. V posledních letech měla Všechnopárty průměrnou sledovanost kolem 900 tisíc diváků, ovšem premiérový díl v pátek 3. 9. sledovalo „jen“ 729 tisíc diváků. Možná za poklesem stojí neinformovanost diváků, kteří si mysleli, že se jedná o další reprízu. V dalších týdnech uvidíme, zda Karel Šíp najede na svůj standard.

Zdroj: iPrima, MediaGuru, ATO-Nielsen Admosphere

Foto: Prima, ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu