Clark: Bill Skarsgård se ujal role slavného švédského ganstera, mrkněte na první upoutávku

Clark: Bill Skarsgård se ujal role slavného švédského ganstera, mrkněte na první upoutávku | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Představitel ďábelského klauna Pennywise si zahrál švédského zločince, který stojí za zrodem Stockholmského syndromu. Podívejte se na první teaser.

Příběh žijícího švédského gangstera Clarka Olofssona byl zpracován do seriálové podoby od Netflixu. Olofsson je jedním z nejslavnějších švédských kriminálníků, který stál u zrodu Stockohomsého syndromu. Tento gangster se účastnil nezdařilé bankovní loupeže v Norrmalmstorgu roku 1973. Vyloupení banky nevyšlo podle plánu a Olofsson se společníkem zadrželi rukojmí. To vedlo ke vzniku termínu Stockholmský syndrom, což je stav, kdy si jedinec vytvoří silné pouto nebo vazbu ke svému vězniteli.

Špion mezi přáteli: Na motivy knižního bestselleru vzniká minisérie s Guy Pearcem a Damianem Lewisem
 

Seriál Clark vychází ze skutečných událostí a při tvorbě scénáře se tvůrci inspirovali Clarkovou autobiografií Vafan var det som hände. Série je popisována jako kriminální drama, ale úvodní teaser dává tušit, že Clark bude hýřit i komediálními momenty. První upoutávku si můžete přehrát níže. Ikonického gangstera si zahrál švédský rodák Bill Skarsgård, jehož nejznámější rolí je ďábelský klaun Pennywise z hororové dilogie To.

Všech šesti epizod natočil švédský režisér Jonas Åkerlund, který pro Netflix zrežíroval před třemi lety komiksový akčňák Polar s Madsem Mikkelsenem. Na scénáři se podílel Åkerlund spolu s Fredrikem Agetoftem (Knutby) a Peterem Arrheniusem (Stíny nad Stockholmem). Clark zatím nemá stanovenou premiéru, ale pravděpodobně Netflix sérii uvede během první poloviny letošního roku.

Neuvěřitelný příběh Clarka Olofssona – nejznámějšího švédského gangstera, jehož nechvalně proslulé zločiny daly vzniknout pojmu „Stockholmský syndrom“.

Zdroj: Collider

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu