Devadesátky jsou nejsledovanějším českým seriálem za posledních 18 let

Devadesátky jsou nejsledovanějším českým seriálem za posledních 18 let | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 10 obrázků
Minisérii Devadesátky sledovalo průměrně 2,23 milionu diváků, tedy téměř polovina všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi.

Vedení České televize může být s uvedením minisérie, která předchází Případům 1. oddělení, nadmíru spokojené. Devadesátky od režiséra Petra Bebjaka (Případy 1. oddělení) se staly enormním diváckým hitem. Šestidílnou sérii sledovalo průměrně 2,23 milionu diváků. Tedy 47,5 % všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi. Špičkovou sledovanost navíc doprovází nadšené divácké hodnocení. Na ČSFD aktuálně svítí 88 % a status 55. nejlepšího seriálu v databázi.

Iveta: Počátky kariéry Ivety Bartošové představí minisérie z dílny Voyo
 

Nejvyšší sledovanost měl pátý díl o orlických vraždách s názvem Sudy, který vidělo 2,41 milionu diváků. Epizoda se tak stala nejsledovanějším nedělním pořadem v hlavním vysílacím čase od začátku elektronického měření sledovanosti v roce 1997. Celkově jsou Devadesátky nejsledovanějším českým seriálem na všech tuzemských stanicích od roku 2004 a na přední příčky dosáhly i v odložené televizní a internetové sledovanosti.

Do týdne po odvysílání jej odloženě na webu iVysilání, vidělo 161 tisíc lidí, což je druhá nejvyšší odložená sledovanost na internetu v rámci ČT, lepší čísla měl pouze komediální MOST!. Výrazně nadprůměrná byla i odložená televizní sledovanost.

ČT
Devadesátky

Devadesátky tematicky doplňoval každý čtvrteční večer dokumentární cyklus Polosvět. Pět odvysíláních epizod Polosvěta v průměru sledovalo přes 560 tisíc diváků. Nejsledovanější byl doposud čtvrtý díl s celkem 711 tisíci diváků a stal se tak nejsledovanějším nesportovním a nezpravodajským pořadem stanice ČT2 od roku 2007. Závěrečný díl dokumentárního cyklu uvede ČT2 tento čtvrtek 17. 2. od 21:05 hodin.

S postavami Devadesátek se diváci opět setkají letos na podzim ve třetím pokračování Případů 1. oddělení. Režie se opět zhostil Peter Bebjak spolu s Michalem Blaškem (Slovania). „Už se mi podařilo dotočit všechny mé části, druhý režisér Michal Blaško bude ještě dotáčet do začátku března. Hotovy už jsou sestřihy některých epizod,“ uvedl pro ČT24 Bebjak.

Všechny odvysílané epizody Devadesátek a Polosvěta si můžete pustit na webu iVysílání.

Podklady a foto: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu