Shameless: Představení seriálu a trailer na 7. řadu

Shameless: Představení seriálu a trailer na 7. řadu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
Staří dobří Gallagherovi se vrací za měsíc na obrazovky. Jste zvědaví, jaké bláznivé příhody pro nás mají tentokrát?

Neznáte americkou rodinu Gallagherů, se kterou se ostatní diváci pravidelně vídají na televizních obrazovkách od roku 2011? To je chyba! Obzvlášť jestli hledáte nekorektní komediální seriál, kde nechybí kupa sprostých slov, nekompromisní vyřídilka hrdinů, nahota, sex, požívání alkoholu a drog v hojné míře, tak se s Gallagherovými běžte seznámit. Ta zkušenost stojí za to a nebudete litovat. Že se jedná o seriál od rány, který se nebojí šokovat, bourat některá tabu, ale má v sobě i syrové emocionální jádro, které vás dovede rozesmát, zdeptat nebo rozplakat, o tom vypovídá už název - Shameless (Beze studu). Jedná se sice prapůvodně o remake stejnojmenného britského seriálu, ale v tomhle případě na pojem „remake“ není třeba házet špínu, protože americká verze jde vlastní cestou (je podstatně dramatičtější) a i po letech si drží laťku kvality hodně vysoko. Podíl na tom má i různorodost jednotlivých postav, kdy si z diváků najde tu svou. Pojďme se s nimi trochu seznámit.

Frank Gallagher je nepracující ochlasta a otec šesti dětí, které odjakživa zanedbává, protože neustále nasává do svých žil alkohol a drogy, vyhledává další světské požitky, tvrdě dře na tom, aby mohl být líný jak veš a při tom všem jde z problému do problému. A tak veškeré povinnosti padají na nejstarší dceru Fionu, která se každý den snaží zuby nehty udržet rodinu pohromadě. Ovšem život jim staví do cesty po většinou mnoho překážek, od nedostatku peněz, přes sociálku až po nejrůznější trable se zákonem. Druhý nejstarší z rodiny je Philip, jemuž všichni přezdívají Lip. Jde o chytrého mladíka se slibnou budoucností, který nicméně se svojí frackovitou povahou má slušně našlápnuto k tomu, aby svůj potenciál slušně projel. Jeho mladší bratr Ian taky není blbec, ale nešťastný výběr milenců a bipolární porucha mu život ani v nejmenším neusnadňují. Čtvrtým nejstarším potomkem je Debbie, která se dlouhá léta snažila zastávat Franka a vůbec byla v rodině tou nejrozumnější, jen aby z ní splašené hormony v pubertě udělaly vzdorovitého paličáka a nezletilou matku. Carl si už v dětství libuje ve špatnostech a delikventství, aby se z něj v pubertě stal gangster se srdcem na správném místě. A nejmladší Liam toho prozatím moc nenamluví, ale kokain už šňupat umí, takže z něj určitě něco bude. Do tohoto „blázince" ještě vstupují sousedé Veronica a Kev, kterým Gallagherovic rodina obrátí život trošku naruby, ale sami to také nejsou žádná neviňátka. Sex s tchýní, provozování bordelu nebo vydržování ruské prostitutky na lesbické hrátky, to je jejich každodenní chleba.

Filmovým divákům budou jistě první dvě herecká jména seriálové rodiny povědomá. Franka si vtipně střihl William H. Macy. Dceru a „hlavu" rodiny bez zbytečného studu hraje krásná Emmy Rossum. Lip dostal tvář Jeremyho Allena Whitea, Iana ztělesnil Cameron Monaghan. Debbie hraje Emma Kenney, Carla Ethan Cutkosky a malého Liama Brenden Sims. Role Veronicy a Keva si rozebrali Shanola Hampton a Steve Howey.

Sedmá řada se začne vysílat na stanici Showtime 2. 10. (dříve jsme museli čekat každý rok až do ledna) a těšit se můžeme opět na dvanáct epizod. První díl se odehrává měsíc po závěru šesté řady. Frank se probudí z kómatu a uvědomí si, že jeho vypečená rodinka ho shodila z mostu do řeky. Proto se jim rozhodne vyhlásit válku. To Fionu moc nezajímá, protože se musí vyrovnat s nepovedenou svatbou. Trable chce utopit v práci a stát manažerkou v podniku Patsy's Pies. A nenechá se zastavit ani svými sourozenci. Lipovi se po propuštění z protialkoholické léčebny otevřel nový pohled na alkoholismus a jeho budoucnost. Ian stále pracuje jako zdravotnický záchranář a daří se mu i v milostném vztahu. Debbie se snaží, aby byla pro své dítě dobrou matkou a na Carla čeká spousta velkých rozhodnutí, které budou lemovat jeho kroky do dospělosti. Dokáže se o sebe zbytek rodiny postarat, když se Fiona rozhodne věnovat hlavně sama sobě?

 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu