American Horror Story: Tak o čem je ta zatrolená 6. řada

American Horror Story: Tak o čem je ta zatrolená 6. řada | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Populární hororová antologie až do premiéry šesté řady tajila, o čem ta řada vlastně bude.

Hororově-dramatický počin Ryana Murphyho a Brada Falchuka zvedá diváky každoročně z křesel a napíná jim nervy k prasknutí. V posledních letech ale nadšení ze seriálu American Horror Story poněkud opadlo. Zatímco na první dvě sezóny, tedy Murder House a Asylum, se pěje chvála dodnes, od zlomového Covenu jsou diváci podstatně zdrženlivější. Dějově trochu roztříštěná čtvrtá série s podtitulem Freak Show také příliš neuspěla a když se právě po ní se seriálem rozloučila Jessica Lange a do loňského Hotelu nastoupila jako hlavní hvězda Lady Gaga, začali se nespokojení diváci dělit na dva tábory. Jedni zůstali a na hotelovou, dle mě velice vydařenou sérii, potichu reptali, druzí reptali nahlas a se seriálem to vzdali. Proto museli scénáristé přijít s novým přístupem. 

Pro šestý rok American Horror Story vyšlo mnoho teaserů obsahujících číslovku šest, nenápadné nápovědy i výpovědi samotných tvůrců, ale čím blíž jsme byli premiéře první epizody, tím více bylo jasné, že nic konkrétního o ději nadcházející sezóny nedostaneme. A když se objevila zpráva, že drtivá většina teaserů v sobě schovávala falešné stopy, bylo jasno. Na odhalení toho, s čím se budeme letos setkávat, bylo nutné počkat si do samotného odvysílání premiérového dílu. Ten jen venku, takže se na něj pojďme podívat.  

Nejzásadnější stopou, které mělo smysl se před vysíláním držet, byla ta, kterou řekli sami tvůrci už před drahnou dobou, ještě než se začalo natáčet. Tehdy se totiž objevila zpráva, že se děj bude odehrávat ve dvou časových rovinách a hned od prvních minut se tak i děje. Jedna rovina se tváří jako dokument s názvem My Roanoke Nightmare, ve kterém manželský pár Matt a Shelby (v podání Andrého Hollanda a Lily Rabe) popisuje zvláštní události, které se jim staly poté, co se v Los Angeles přestali po traumatickém zážitku cítit bezpečně a přestěhovali se do velkého starého domu na samotě v Severní Karolíně. Ve druhé rovině pak sledujeme dramatickou rekonstrukci těchto událostí, ve které dvojici Matta a Shelby ztvárňují Cuba Gooding Jr. a Sarah Paulson. Téhle v Murphyho seriálech osvědčené dvojici bez problémů věřím nově nalezený pocit bezpečí a nového začátku, který v nich ale nezůstává dlouho, protože se v domě a jeho okolí začnou dít více než podivné věci, při kterých by mohlo jít i o život.

Jestli seriál udrží nově nalezený look á la docu-reality show po celou sezónu, nebo se dočkáme několika podobných příběhů, to zatím jasné není. Za mě ale musím říct, že atmosféra neznámého funguje dokonale a scény, ve kterých se Sarah Paulson toulá po opuštěné obrovské vile, způsobují takový mráz po zádech, jaký mi seriál naposledy přivodil před lety ve svých úplných začátcích. Jen tak dál. Na závěr přikládáme jednotlivé upoutávky, protože i když se šestou řadou možná nijak nesouvisejí, designově jsou velice povedené:

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu