Legion: Seriál, který patří i nepatří do světa X-Menů

Legion: Seriál, který patří i nepatří do světa X-Menů | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
Seznamte se s jedním z nejmocnějších mutantů, který si však není jistý, zda si své schopnosti jen nepředstavuje. Přidáváme nejnovější upoutávky.

V létě jsme viděli první trailer na chystaný seriál Legion, který je však stále tak trochu zahalený tajemstvím. O víkendu jej čeká velká prezentace na Comic-Conu v New Yorku, pojďme si tedy chystanou show blíže představit.

Stále není zcela zřejmé, jak moc bude seriál pasovat do x-menovského filmového světa. Showrunner Noah Hawley (Fargo) dříve tvrdil, že nikoliv, producent Bryan Singer však říká něco maličko jiného. Podle něj je seriál navržený tak, aby šel sledovat samostatně a při jeho sledování vás vlastně třeba ani nijak nenapadlo, že nějakou souvisí s X-Meny, ale zároveň součástí světa X-Menů je. Můžeme tedy předpokládat, že v seriálu dost možná nebude nic, co by jeho zařazení mezi filmy bránilo, ale zároveň budou chybět jakékoliv filmové odkazy, popřípadě jich bude naprosté minimum.

Hlavním hrdinou seriálu je David Haller (Dan Stevens), mladý muž, který trpí schizofrenií a většinu času tráví v ústavech. Doktoři jej celou dobu přesvědčují o tom, že trpí halucinacemi, avšak vtip je v tom, že vedle dušení poruchy nejspíš opravdu má nadpřirozené schopnosti. Schopností má tolik, že mu to zničilo zdraví – způsobilo rozštěpení osobnosti, přičemž každá z jeho osobností má přístup k jiným nadlidským schopnostem. V komiksech je synem Charlese Xaviera, avšak nevíme, zda seriál tenhle origin bude respektovat.

Noah Hawley je přesvědčený o tom, že způsob vyprávění by měl reflektovat to, jaký příběh se vypráví. Seriál tedy má být značně surreální. Stejně jako David si nikdy nebudeme jistý tím, co je skutečné a co jen imaginace. Seriál má být hodně snový a má se hodně lišit od jiných superhrdinských příběhů. Akčních filmů a seriálů je dost a dost, Legion má být díky nadpřirozenu rozmarný, nápaditý a nečekaný. Sami se o tom ostatně můžete přesvědčit v přiložených spotech. Seriál bude uvedený začátkem roku 2017

X-Men: Legion představuje příběh Davida Hallera (Dan Stevens). Od puberty trpí duševní poruchou. Lékaři mu diagnostikovali schizofrenii, a tak strávil většinu času v léčebnách. Po zvláštním setkání s jinou pacientkou (Aubrey Plaza) však nicméně musí začít zvažovat možnost, že hlasy a vize v jeho hlavě jsou skutečné. Showrunnerem je Noah Hawley, produkují Simon Kinberg, Bryan Singer a Lauren Shuler Donner. Dále hrají Rachel Keller, Jean Smart, Katie Asleton, Jeremy Harris, Amber Midthunder a Bill Irwin.

Zdroje: Vanity Fair, THR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu