Mladý papež: Jude Law chystá revoluci katolické církve

Mladý papež: Jude Law chystá revoluci katolické církve | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Nový seriál Paola Sorentina vypadá naprosto fantasticky.

Seriálový podzim pokračuje výtečně. Atlanta, Westworld, Black Mirror, The Exorcist. Mezi novinkami je z čeho vybírat. A opravdu lákavě vypadá také Mladý papež (The Young Pope). Italský seriál natočený v anglickém znění si vzal do parády Paolo Sorrentino (Mládí, Tady to musí být), jehož Velká nádhera získala Oscara za nejlepší neanglický snímek.

Seriál bude pojednávat o začátku pontifikátu Pia XIII., prvního papeže, který se narodil v USA. Seriál představí pletichy ve Vatikánu, Piovy spojence i protivníky, snahu zpochybnit Piovo zvolení, kterému předcházela výrazná mediální masírka, v kontrastu s tak dobře známým tvrzením, že boží cesty jsou přece nevyzpytatelné. A nejzajímavější na tom všem bude sám papež, rozený jako Lenny Belardo. Na jednu stranu nesmírně konzervativní muž je zároveň velice moderní. Je naivní, plný vášní, osamělý, nemilosrdný, váhavý i úderný. Seriál představí jeho osobní démony i cestu k Bohu, kterou je potřeba prošlapat pro něj samého i celou společnost. A stejně tak nám ukáže konflikt v úřadu papeže, který skýtá nezměrnou moc a zároveň absolutní ztělesnění služby bližnímu.

Sorentino natočil sám všech deset epizod, scénáře spolu s ním napsali jeho tradiční spolupracovník Umberto Contarello, Tony Grisoni (Strach a hnus v Las Vegas) a Stefano Rulli (Suburra). Hlavní roli ztvárnil Jude Law a v trailerech to vypadá, že si Pia nesmírně vychutnává. Upoutávky vypadají skvěle i po vizuální stránce (točil Paolův dvorní kameraman Luca Bigazzi) a velice podmanivá je v trailerech i hudba Leleho Marchitelliho (Velká nádhera). Ve vedlejších rolích vám mohou být známí Diane Keaton, Scott Shepherd (Most špionů, Jason Bourne), Cécile De France (Noc s nabroušenou břitvou) nebo James Cromwell (Halt and Catch Fire, American Horror Story). Mezinárodní premiéra je stanovena na 21.10. a díky české HBO můžeme u nás seriál oficiálně vidět už 28.10. A pozor, Sorentino chystá už teď scénáře k druhé sezoně!

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu