Zlatý glóbus 2017: Přehled nominovaných seriálů

Zlatý glóbus 2017: Přehled nominovaných seriálů | Fandíme seriálům
Westworld, Hra o trůny, Stranger Things, ale třeba i Mozart in the Jungle. Glóby nominovaly známé firmy i nedoceněné pecky.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

AKTUALIZACE: Zlaté glóby se budou rozdávat už v noci na zítřek. Připomeňte si, kdo byl nominovaný.

Zlaté glóby nedostávají jen filmy, ale také seriály, takže se pojďme podívat, jak to letos dopadlo s nominacemi. Díky kategorii minisérií, do které rok od roku přibývá víc a víc přírůstků, je výběr seriálů docela rozmanitý a léta, kdy se na seznamu střídaly pořád dokola ty samé tváře, je snad konečně pryč. A mezi minisérie patří i nominovaný s největším počtem želízek v ohni. The People v. O. J. Simpson: American Crime Story se může pochlubit pěti nominacemi a určitě patří mezi žhavé favority. Recenze byly od začátku nadšené, pro Američany je téma navíc hodně osobní, což nemůže nikdy uškodit.

Na druhém místě je taktéž minisérie, neméně chválený The Night Manager, který má pravděpodobně méně nominací jen proto, že nemá tak široké obsazení, jako O. J. Nepřekvapí nominace pro výpravnou The Crown, ambiciozní Westworld (Thandie Newton si cenu zaslouží jako nikdo), civilní drama This Is Us ani thriller Night Of. Osobně příliš nerozumím akorát nadšení pro seriál Black-ish (také tři nominace). S chutí jej sleduji, je fajn, občas se objeví skutečně povedená epizoda nebo alespoň moment, postavy jsou dobře napsané a zahrané a show se nebojí píchat do nepříjemných témat, zvlášť do těch spojených s rasismem a manželstvím. Podobně vydařených seriálů je ale spousta a míra průměrných epizod je v případě Black-ish až nepěkně vysoká.

Dvojité pochvaly se dočkala i zdařilá Atlanta, která experimentuje s formátem půlhodinové dramedy a představuje život na chudém atlantském předměstí. Je super, že Glóby už podruhé řadě nominovali Mozart in the Jungle, protože ten seriál je výtečný, ale nedostává se mu ani zdaleka tolik pozornosti, kolik by si zasloužil. Po zásluze jsou nominovaní herci z The Americans, stejně jako letošní seriálový průlom, Stranger Things. No a pak samozřejmě nemohou chybět obvyklí podezřelí, jako Hra o trůny, Transparent, Mr. Robot nebo Veep.

Opomenutých seriálů je příliš mnoho, než aby mělo význam je vůbec vyjmenovávat, spíš buďme rádi za to, že se do výčtu dostávají také kousky, na které nekouká úplně každý, a konečně se jim tak dostane pozornosti. Jak sami můžete vidět, mimo kabelovky a VOD služby se ocenění dostanou jen minimálně, což je jedině dobře, protože celoplošným televizím pak nezbývá nic jiného, než také přidat na kvalitě, pokud chtějí stále náročnější a náročnější publikum také zaujmout. A zajímavá nabídka se dál a dál rozrůstá. Tak, a teď už kompletní výčet nominací:

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu