Riverdale: Autor Flashe chystá další komiksový seriál

Riverdale: Autor Flashe chystá další komiksový seriál | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Očekávejte mix Upířích deníků s Gossip Girl. Seznamte se, koukněte na trailery.

Greg Berlanti dohlédne na vývoj dalšího seriálu natočeného na motivy komiksů. Tentokrát však nepůjde o superhrdinskou záležitost. Seriál Riverdale se inspiruje komiksem Archie. Jeho stejnojmenný hrdina se objevoval už od 40. let minulého století. Je to úplně obyčejný středoškolák z maloměsta Riverdale, kde chodí na riverdaleskou střední školu.

Na průměrného hrdinu šlo navěsit neuvěřitelné množství příběhů, se kterými se mohli čtenáři ztotožnit. V centru dění obvykle byl romantický trojúhelník, kdy byl Archie zamilovaný jak do nedostižné brunetky Veroniky z lepší rodiny, tak do kamarádské blondýnky Betty. Druhým výrazným prvkem komiksů byla jeho kapela The Archies. Spin-offem Archieho se stala také poměrně dobře známá Josie and the Pussycats.

Že to zní jako námět seriálu jen pro ty úplně nejmenší? CW celý seriál prožene temným filtrem a udělá z něj zamilovanou detektivku pro náctileté, kdy se pod nablýskanou fasádou skrývá v městečku Riverdale cosi zkaženého. Stanice seriál přirovnává ke Gossip Girl a k Upířím deníkům, vzdáleně by možná šlo vytušit třeba i Veronicu Mars.

Podle oficiální synopse seriál začne ve chvíli, kdy v městečku Riverdale umře místní premiant Jason Blossom a nic už nikdy nebude stejné jako dřív. Archie Andrews (KJ Apa) je obyčejný teenager, ale po letním neštěstí si uvědomí, že se chce stát muzikantem a ne být stavař, jako jeho táta (Luke Perry). A to přesto, že znenadání skončil jeho zakázaný románek se školní učitelkou zpěvu paní Grundyovou (Sarah Habel).

Archieho tak nemá kdo koučovat, protože hudebně nadaná Josie McCoy (Ashleigh Murray) se soustředí jen na svou čím dál úspěšnější kapelu Pussycats. Archie má plnou hlavu své nejisté budoucnosti, stejně jako narušeného přátelství se spolužákem Jugheadem Jonesem (Cole Sprouse). Sousedka Betty Cooper (Lili Reinhart) byla celé léto pryč a nemůže se dočkat, až svoji tajnou lásku Archieho znovu uvidí, ale zatím se neodvažuje odhalit své city. A zpátky ji nedrží jen příliš starostlivá matka Alice (Mädchen Amick), ale také jiskra, která vzplála mezi Archiem a novou studetkou Veronikou Lodge (Camila Mendes), která se do města přistěhovala spolu se svojí matkou Hermionou (Marisol Nichols) z New Yorku. Veronika však nechce ohrozit přátelství s Betty, a tak se také nemá k tomu, aby udělala jakýkoliv krok. Místní samozvaná královna Cheryl Blossom (Madelaine Petsch) mezi Archiem, Veronicou a Betty s chutí rozdmýchá potíže, ale sama střeží četná tajemství. Co přesně neříká o tajemné smrti svého dvojčete Jasona? To časem odhalí seriál Riverdale, o městečku, které působí nenápadně, ale ve stínech číhá nebezpečí.

Greg Berlanti dříve dělal na Everwoodu a Dawsonově světě, takže může s pubertálními dramaty poradit, nicméně každodenní fungování seriálu má na starosti Roberto Aguirre-Sacasa, muž, který je momentálně zodpovědný za Archieho komiksy a vedle toho pracoval na seriálech Supergirl a Glee, popřípadě napsal scénář Carrie z roku 2013. Seriál bude uvedený 26. 1. 2017. Přikládáme několik upoutávek a fotek.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu