Genius: V Česku točený Einstein v prvním traileru

Genius: V Česku točený Einstein v prvním traileru | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Geoffrey Rush hraje jednu z nejvýznamnějších osobností vědecké historii. Krom jeho akademického přínosu seriál přiblíží také jeho osobnost.

Je tu první trailer na nový seriál Genius, kterým National Geographic pokračuje svůj výlet do světa narativních pořadů. Seriál bude desetidílnou antologií příběhů o Albertu Einsteinovi a jeho cestě z patentového úřadu, kde začínal jako řadový úředník, až mezi nejvýznamnější mozky našich dějin. Scénáře budou vycházet z populární biografie Waltera Isaacsona. Mladého Einsteina hraje Johnny Flynn (Lovesick, Sils Maria), starého pak oscarový Geoffrey Rush (Králova řeč, Piráti z Karibiku). Pilotní epizodu zrežíroval producent seriálu Ron Howard (Rivalové, Apollo 13), za dalšími stojí James Hawes (Penny Dreadful, Black Mirror, Doctor Who). Dále hrají kupříkladu Emily Watson (za Prolomit vlny a Hilary a Jackie nominovaná na Oscara) nebo Seth Gabel (Fringe, Arrow). Pro české diváky je pak zajímavé, že se na produkci podílela v Česku sídlící společnost Stillking Films, a že se natáčelo u nás. Nejrůznější evropské lokace se natáčely v ateliérech na Barrandově, dále se točilo v Praze, Liberci, Průhonicích, Jablonci nad Nisou, Karlově nebo na Lokti.

Seriál představil svůj první trailer a vypadá to, že se z Einsteinova života podařilo vytěžit řadu silných dramatických momentů a motivů. Hned z úvodní žádosti o autogram na svastiku je zřejmé, že židovský vědec neměl v Německu s příchodem nacismu na růžích ustláno. K tomu jsou tu samozřejmě záblesky jeho génia, ale také jeho komplikovaný vztah k lidem, především pak k ženám. Spolu s osobností Einsteina seriál představí také historické pozadí, které není o nic méně zajímavé. Můžeme tedy snad doufat v další silný televizní projekt, jen je otázkou, kolik se mu na stanici National Geographic dostane podpory a pozornosti ze strany veřejnosti. V galerii najdete fotku mladého i starého Einsteina.

Zdroje: Czech Film Comission, Wandering Carol

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu