13 Reasons Why: Teenageři se dozví, proč zabili spolužačku

13 Reasons Why: Teenageři se dozví, proč zabili spolužačku | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Středoškolačka spáchá sebevraždu a 13 spolužáků se od ní na nahrávkách dozví, proč je to jejich vina. Nový záhadologický seriál se představuje.

Na stanici CW právě odstartoval seriál Riverdale. Z upoutávek se zdálo, že by mohlo jít o mix Veroniky Mars s Městečkem Twin Peaks a Dawsonovým světem. První epizoda však na mě bohužel působila spíš jako klasická teenagerská soap opera, která Dawsonovi nesahá ani po kotníky. Jestli jste to vnímali jinak, dejte vědět v komentářích.

Teď je tu každopádně další kandidát, který by hlad po záhadologických seriálech ze střední mohl ukojit. Show se jmenuje 13 Reasons Why (13 Důvodů proč) a pojednává o třinácti vysokoškolácích, kteří se dva týdny po sebevraždě spolužačky prostřednictvím nahraných zpráv dozvídají, že právě oni můžou za to, že si vzala život. Kompletní synopse je následující:

Hrdinou seriálu 13 Reasons Why je teenager Clay Jensen (Dylan Minette), který se vrátí domů a najde na verandě tajemnou krabici se svým jménem. Uvnitř najde kazety, které nahrála Hannah Baker (Katherine Langford), jeho spolužačka a láska, která před dvěma týdny tragicky spáchala sebevraždu. Na kazetě Hannah vyjmenuje třináct důvodů, kvůli kterým si vzala život. Bude Clay jedním z nich? Jestli bude poslouchat, zjistí, jak se na seznam dostal. Seriál bude vyprávěný z pohledu Hannah a Claye.

První upoutávka působí takovým tím správně brakovým dojmem a producentkou seriálu je Selena Gomez. V přímém kontrastu k tomu jsou tvůrci seriálu. Hlavním scenáristou je Brian Yorkey, který dostal cenu Tony a Pulitzerovu cenu za muzikál Next to Normal. První dvě epizody pak zrežíroval (a tím pádem celému seriálu udal tempo) Tom McCarthy, který byl jako režisér nominovaný loni na Oscara za snímek Spotlight, za který cenu vyhrál jako scenárista. Několik let předtím byl nominovaný na Oscara za scénář ke snímku Vzhůru do oblak.

Z představitelů středoškoláků je známější jen představitel Claye Dylan Minette (Agents of SHIELD, Husí kůže, Scandal, Don‘t Breathe), z dospělých pak budete znát Kate Walsh (Chirurgové, Private Practice), která si zahrála maminku zesnulé. Datum premiéry seriálu je stanovené na 31. 3.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu