The Expanse: Druhá řada sci-fi seriálu startuje

The Expanse: Druhá řada sci-fi seriálu startuje | Fandíme seriálům
Představujeme jeden z další řady zajímavých sci-fi seriálů, jenž se vrací na televizní obrazovky v podobě druhé sezony.

V roce 2015 pronikl k televizním divákům vydařený sci-fi seriál The Expanse, který je v deseti hodinových epizodách zavádí dvě stě let do budoucnosti, v níž lidstvo téměř kolonizovalo sluneční soustavu. Mezi Zemí, Marsem a koloniemi Pásu asteroidů nepanují zrovna dobré vztahy a válka může nastat každým dnem. V tomhle nervózním období je z Pásu najat detektiv Joe Miller, aby našel nezvěstnou mladou ženu. Při pátrání však narazí na druhého důstojníka těžařské lodi Canterbury Jima Holdena a společně přijdou na to, že za tímhle zdánlivě obyčejným případem se skrývá spiknutí obrovských rozměrů, které může narušit křehký mír mezi lidmi z jednotlivých planet a Pásu. 

Příběh seriálu, který sledujeme hlavně z pohledu Millera a Holdena (hrají je Thomas Jane a Steven Strait), vychází ze stejnojmenné knižní série. První část (kde jsou ústředními postavami výše zmíněná dvojice) dorazila do knihkupectví v roce 2011 a od té chvíle každým dalším rokem byla čtenářům dopřána nová kniha. Letos má vyjít sedmá. Celkově se prozatím počítá s devíti knihami, takže pokud seriál bude divácky i nadále úspěšný, na jeho dlouhou životnost je zaděláno. Za psanými díly se pod pseudonymem James S. A. Corey ukrývá autorská dvojice Daniel Abraham a Ty Franck

Co bych první řadě seriálu vytkl je její pomalý rozjezd, v němž se pozvolna setkáváme s postavami a světem kolem nich. S postupem času ale tempo začíná nabírat na obrátkách a poslední dva díly jsou už hodně napínavé. Fanoušky Battlestar Galacticy, Dark Matter nebo Firefly by tenhle zdařilý kousek mohl oslovit a pokud překousnete nezáživný začátek, čeká na vás space opera se zajímavě se rozvíjejícím dobrodružstvím, v němž nechybí silní hrdinové, politika, akce, drama a směs detektivky se špetkou hororu.

Druhá sezona odstartuje už dnes, opět na kabelové televizi Syfy. Vysílat se budou dva díly za sebou z celkových třinácti epizod, které během chladných týdnů určitě přijdou vhod. Pro ochutnávku je tady přichystaný jeden z posledních trailerů, jenž vypadá naprosto fantasticky, takže se máme na co těšit.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Axtom | 03.02.2017 10:18
Perfektny serial, ktory si zasluzi ovela vacsiu popularitu, aku zatial ma. Ja som verny fanusik sci-fi zanra, mam napozerane velke mnozstvo serialov aj filmov, precitanych x scifi knih a pri Expanse mam po velmi dlhej dobe pocit, ako keby mi to bol serial usity na mieru. 2. seria zacala vyborne a snad si kvalitu zachova. Ja verim, ze ano :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu