A.P.B.: Policejní seriál o protikorupční jednotce

A.P.B.: Policejní seriál o protikorupční jednotce | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Kráska Natalie Martinez proti zkorumpovanému Chicagu v novém procedurálu. Seznamte se, koukněte na trailer.

Natalie Martinez, známá ze seriálů Secrets and Lies (2015) či Kingdom (2014), přechází na stanici FOX, kde spolu s televizním veteránem Justinem Kirkem (Tráva, Manhattan) budou hlavními představiteli nového kriminálního seriálu A.P.B., jehož pilotní díl bude odvysílán již 6.2. tohoto roku.

Kriminální seriál je zasazen do zločinem zmítaného Chicaga, kde jsou do vlny korupce, utajování důkazů a násilného přesvědčování svědků zapojeny i ty nejvyšší policejní složky. Jednoho dne je před očima miliardáře Gideona Reevese (Justin Kirk) brutálně zavražděn jeho nejlepší přítel. Touží po spravedlnosti a nastolení pořádku. Jeho jedinou možností je zafinancovat miliony dolarů zkorumpovaný 13. okresek, který měl na starost vyšetřování zmíněné vraždy, a vytvořit zde svou soukromou nezastavitelnou jednotku, vybavenou tou nejvyspělejší technikou, kterou povede průbojná důstojnice Amelia Murphy (Natalie Martinez).

Seriál měl přijít na televizní obrazovky už na podzim loňského roku, ale kvůli neshodám hlavního tvůrce Davida Slacka se studiem, se premiéra protáhla o několik měsíců. Slack byl nahrazen zkušeným scénáristou Mattem Nixem, který se podílel na příklad na Burn Notice (2007) nebo na The Good Guys (2010). Nix kompletně předělal scénář a jako výkonný producent dohlédl na produkci pilotní epizody, kterou zrežíroval hollywoodský režisér Len Wisemen, režisér filmů Smrtonosná past 4 (2007) či Totall Recall (2012), ale také pilotů k seriálům Lucifer (2016) a Ospalá díra (2013).

Seriál A.P.B. je inspirovaný článkem „Kdo vládne New Orleans“ od New York Times z července roku 2016. Článek se zabýval zapojením milionového magnáta Sidneyho Torrese do práce policejních složek, který se snažil zamezit vzrůstání kriminality v New Orleans po hurikánu Katrina v roce 2005. Natáčení A.P.B. probíhalo v reálných lokacích Chicaga, kam je děj seriálu zasazen.

První oficiální trailer nám ukázal, jakým směrem bude seriál směřovat. Hlavním originálním prvkem, kterým se už od první ukázky liší od podobných kriminálních seriálů, je využití velmi vyspělých technologií jako dronů, zdokonalených zbraní a kybernetického sledování. Hlavní protagonisté působí zapáleným a sebejistým dojmem, hlavně Natalie Martinez vypadá drsněji než kdy dřív. Snad prvek vyspělé technologie pomůže zamezit repetitivnímu ději, který je u epizodních detektivních seriálů tak častý.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu