The White Princess: Po bílé královně bílá princezna

The White Princess: Po bílé královně bílá princezna | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Seznamte se s chystaným historickým dramatem z Anglie 15. století. Koukněte na první trailer.

Seriál The White Princess nás zavede do Anglie v 15. století, kde již několik let zuří takzvaná Válka růží. Jedná se o válku dvou rodů, Yorků a Lancasterů, z nichž si každý přivlastňuje právo na anglický trůn. Válka se však konečně blíží ke konci. Vládnoucí rod Plantagenetů z Yorku byl nadobro poražen. A královna Alžběta Woodvillová, má být provdána za nově jmenovaného krále Jindřicha Tudora, což by mělo po letech války, konečně sjednotit celou Anglii. Ovšem po království začnou kolovat pro Tudorovce nepříjemné zvěsti. Podle všeho je princ Richard z Yorku, který byl již považován za mrtvého, naživu. A hodlá uplatnit své právo na trůn.

Seriál The White Princess je volným pokračováním, úspěšného seriálu The White Queen, odvysílaného v roce 2013, kde se příběh zaměřuje na vlivné ženy, které prostřednictvím intrik nenápadně manipulují s nejmocnějšími muži Anglie. Oba tyto seriály jsou inspirovány románem Bílá královna, od Philippa Gregoryho.

Původní seriál The White Queen společně připravovala britská stanice BBC a americká stanice STARZ. Nově vznikající seriál The White Princces ovšem bude připravovat pouze stanice STARZ, jelikož ve Státech měl seriál úspěch, kdežto v Anglii se takového ohlasu bohužel nedočkal, a tak BBC od pokračování upustila. Do režisérského křesla usedl Jamie Payne, který se podílel již na White Queen, nebo seriálech Legenda, Doctor Who či DaVinciho démoni. Dalším režisérem je Alex Kalymnios, který se například podílel na seriálu Salem. Scénáře napsala Emma Frost, která, stejně jako Payne, pracovala již na White Queen. Seriál bude mít ve státech premiéru 16. 4. 2017.

Královnu Elizabeth ztvárnila Jodie Comer, která u nás zatím příliš známá není. Hraje především v seriálech, jako jsou Thirteen, Doctor Foster nebo My Mad Fat Diary. Ovšem velmi zajímavým jménem v obsazení White Princess je Michelle Fairley, jenž ztvárnila Lady Catelyn Stark v seriálu Game of Thrones.

Podle traileru a dosavadních informací, na nás v dubnu čeká podívaná v podobě poválečné Anglie, plné intrik a touhy po moci.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu