Star Trek: Discovery: Seznamte s novou variací slavné ságy

Star Trek: Discovery: Seznamte s novou variací slavné ságy | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Co všechno již víme o novém seriálu ze světa kultovního Star Treku.

Nápad na nový seriálový Star Trek přišel již z kraje loňského roku, kdy se již dopředu polemizovalo o tom, že snímek Star Trek Beyond nejspíš nevydělá tolik, aby mělo smysl ve filmovém světě pokračovat. I přes to, že snímek mezinárodně utržil 343,5 milionu dolarů a divácké reakce byly lehce pozitivní (Metacritic: 68), další budoucnost filmové série je v tuto chvíli lehce nejistá. To ale neznamená, že by byl konec výprav do dalekého vesmíru - začal se plánovat nový seriálový restart s podtitulem Discovery.

První oficiální datum premiéry bylo nastaveno již na leden letošního roku a hlavními lídry seriálu se stali osvědčení scénáristé Bryan Fuller (Hannibal, Star Trek: Voyager) a Alex Kurtzman (Star Trek (2009), Star Trek: Do temnoty). Premiéra se však přesunula na květen 2017 a to hned z několika důvodů. Nejprve se mluvilo jen o více času na postprodukci, kvůli doladění vizuálních efektů, ale v říjnu 2016 byly oznámeny i produkční změny. Bryan Fuller od projektu dobrovolně odešel kvůli komiksové adaptaci American Gods od Neila Gaimanna. Na pozici producenta byl nahrazen produkčním duem Gretchen Berg, Aaron Harberts, které produkovalo seriály jako Pomsta (2011) nebo Království (2013). I přes Fullerův odchod se však stále pracuje s jeho vizí první série a scénářem k prvním dvěma epizodám, které následně přepsal Fullerův spolupracovník ze seriálového Hannibala, Jesse Alexander. Režie pilotu se ujal David Semel (Goliath, American Horror Story).

Po castingové stránce si nejspíš nebudeme mít nač stěžovat. Hlavní hrdinkou seriálu bude Sonequa Martin-Green, známá ze seriálů Živí Mrtví či Bylo Nebylo. Ztvární zde citlivou a nebojácnou komandérku Rainsford a připojí se tak k již napěchované posádce hvězdné lodi USS Discovery (a dalším postavám). Po jejím boku se nám představí například: Michelle Yeoh (Tygr a drak, Gejša) v roli Georgiou, kapitánky lodi Shenzhou, Doug Jones (The Strain) poručíka Sarua, jenž je členem dosud nepoznané mimozeské rasy, nebo Anthony Rapp (Unesený, Láska a jiné kratochvíle) jako poručík Stamets. Na záporné straně Klingonů jsou ohlášena jména těchto herců: Chris Obi (Sněhurka a lovec, Ghost in the Shell), Shazad Latif (Penny Dreadfull) a Mary Chieffo (Miss Dial). Posledním velkým jménem, které bylo oznámeno v lednu tohoto roku, je James Frain známý ze seriálů Gotham a Grimm. Zahraje si zde Spockova otce, Sareka, který byl představen (v podání Marka Lenarda) již v původním seriálu ze 60.let.

Hlavní zápletka seriálu je stále zahalena tajemstvím, ale už nyní se ví, že se nebude pouze recyklovat původní námět. Dostaneme inovativní pohled na celou sérii v čele s novými charaktery, vizuálně opojnějším prostředím a propracovanou hlavní zápletkou. Nový Star Trek se nebude odehrávat v témže světě jako filmová trilogie J.J.Abramse, tudíž na nějaké odkazy či camea herců známých z těchto filmů můžeme zapomenout.

Děj bude zasazený zhruba deset let před události původního Star Treku a bude pojednávat o posádce lodi USS Discovery, které objevuje nové světy a civilizace. První řada se bude točit kolem „incidentu“, historické události ve světě Star Treku, která byla už dříve zmiňována, ale teprve teď bude blíže prozkoumána.

První sezóna bude mít 13 epizod se zatím neurčenou stopáží. Děj jednotlivých dílů by neměl být epizodický, ale měl by kontinuálně rozvíjet zápletku napříč celou první sérií. Natáčení seriálu začalo v září 2016 v Torontu, avšak stále není dokončené. Nový Star Trek od stanice CBS bude mezinárodně distribuovat Netflix do 188 zemí, a to včetně České republiky.

Trailer k seriálu zatím nebyl zveřejněn, ale můžete si pustit alespoň oznamovací teaser s detailem na novou vesmírnou loď a logo seriálu, a v galerii najdete pár obrázků.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

kraxon | 26.02.2017 22:56
Kruciš, ta USS Discovery vypadá jako ventilátor :-). Jinak se ale docela těším...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu