Star Wars Povstalci: Darth Maul možná konečně dopoví svůj příběh

Star Wars Povstalci: Darth Maul možná konečně dopoví svůj příběh | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pokud pravidelně nesledujete seriály, možná vás překvapí, že Darth Maul přežil Epizodu I. Seznamte se s tím, co všechno po ní prožil a jak se jeho osud (možná) chýlí k závěru.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Všemi očekávaná epizoda Star Wars: Povstalci je již doslova za rohem a my vám přinášíme velký přehled všeho podstatného, co byste ohledně celé nadcházející události měli vědět. V předešlých epizodách se Maul spolu s Ezrou pokusili spojit pomocí Síly dva holokrony, jeden patřící Jediům, druhý Sithům. Holokrony obsahují kromě uložených informací také určité prvky Síly a při jejich spojení je možné dostat odpověď na otázky, které chcete znát. Maul chtěl v tomto případě znát osud Obi-Wana Kenobiho a při opětovném spojení holokronů poznal, že Obi-Wan se ukrývá tam, kde to všechno začalo - na Tatooine!

Maul se okamžitě vydal Obi-Wana hledat, přičemž Ezra věděl, že musí Maula zastavit a zabránit mu starého mistra Jedi zabít. Problém je ovšem v tom, že Ezra nezná onu planetu, na které se Obi-Wan ve vizi z holokronů nachází. V nadcházející epizodě jméno planety ovšem odhalí a vydá se na Tatooine za Maulem, který zde Obi-Wana již hledá. A jak víme, nakonec ho najde. Jak ale tento pravděpodobně poslední souboj mezi Obi-Wanem a Maulem dopadne? Dříve než se podíváme na možný Maulův konec, seznámíme vás podrobně s celým konfliktem mezi Obi-Wanem a Maulem, včetně podrobností o tom, kolikrát se spolu v historii vlastně střetli a proč má každý z nich důvod toho druhého zabít.

Vůbec první souboj samozřejmě přišel v Epizodě I, kdy se Maul postavil Obi-Wanovi a jeho mistrovi Qui-Gon Jinnovi. Maul sice Qui-Gonna porazil, poté ovšem ke svému překvapení s Obi-Wanem prohrál a rozpůlený vejpůl spadl do šachty reaktoru. Jak ale víme, Maul svou zdánlivě jistou smrt přežil a během klonových válek v seriálu Clone Wars byl nalezen svým bratrem Savagem Opressem na planetě Lotho Minor, což je tzv. „skládka celé galaxie“. Pomocí svého bratra a Matky Talzin, vůdkyně Sester noci, se Maul vrátil a rozhodl se pomstít se Obi-Wanovi za všechno, o co ho připravil.

Svého vytouženého střetu se Maul dočkal velmi brzy a s pomocí svého bratra Savage by Obi-Wana porazil, kdyby mu nepomohla Assajj Ventress. Společně dvěma bratrům uprchli, Obi-Wan pak informoval Radu Jediů a spolu s Adi Galliou si vzal dopadení Maula na starost. Další střet se odehrál na pirátské planetě Florrum, kde se Maul se svým bratrem neúspěšně snažili uzavřít spojenectví s Hondem Ohnakou a jeho piráty. V souboji byla Adi Gallia zabita Savagem, Obi-Wan ovšem poté usekl Savagovi ruku a spolu s tamními piráty oba bratry zahnal na útěk.

Maul a Savage byli zachráněni tzv. Umrlčí hlídkou, skupinou Mandalorianů, kteří chtěli získat zpět svou domovskou planetu Mandalore. Maul slíbil, že jim pomůže a uzavřel s nimi spojenectví. Spolu s Umrlčí hlídkou získal Maul kontrolu nad Mandalorem a po porážce velitele hlídky, Pre Vizsly, se Maul stal taktéž velitelem Umrlčí hlídky. Vévodkyně Mandaloru, Satine, kontaktovala svého dávného přítele Obi-Wana, aby jim přišel na pomoc. Obi-Wan pronikl na Mandalore a Satine z vězení vysvobodil, zanedlouho ovšem padli do Maulova zajetí. Maul přišel na to, že Obi-Wan a Satine do sebe byli kdysi zamilovaní, a možná ten cit stále trvá. Aby Maul nechal Obi-Wana silně trpět, zabil Satine přímo před jeho očima. Satine pak s posledním nádechem řekla Obi-Wanovi v náručí, že ho stále miluje. Maul se tak domníval, že Obi-Wana jednou provždy zlomil, nebylo tomu ovšem zcela tak. Obi-Wanovi se podařilo z Mandaloru pomocí sestry Satine uprchnout a Maul mezitím padnul do zajetí svého bývalého mistra, Dartha Sidiouse, který mezitím zabil Maulova bratra Savage.

Maulův příběh pak po nečekaném zrušení seriálu Clone Wars pokračoval ve čtyřdílném komiksu Darth Maul: Son of Dathomir. Maul je pomocí svých dosavadních stoupenců zachráněn ze Sidiousova vězení a plánuje způsob, jak svého bývalého mistra spolu s jeho přisluhovače porazit. Po několika střetech se Maulovi podaří zajmout hraběte Dooku a Generála Greviouse. Zároveň se velmi krátce znovu střetává s Obi-Wanem a Macem Windu. Za Dookuovi krátké výpomoci se oběma Sithům daří od mistrů Jedi uprchnout. Věci se pak ale rychle mění s příchodem Maulova bývalého mistra. Matka Talzin (která byla zároveň skutečnou Maulovou matkou) zaútočila na Sidiouse a snažila se čelit rostoucí přesile ze strany hraběte Dooku a generála Greviouse. Maul chtěl Matku Talzin v boji podpořit, ta ale donutila Maula, aby utekl a poté byla zabita generálem Greviousem. Maul utekl s několika zbývajícími členy Umrlčí hlídky.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

DanielFF | 19.03.2017 13:16
Red Hood Děkuji ti za pochvalu ;) Finální souboj na Tatooine byl celkem hodně kontroverzní, když se podíváme na všechny jejich předešlé souboje. Nicméně napíšu o tomto souboji krátkou novinku, kde i vysvětlím, co se tvůrci snažili říct tím, že to udělali takhle. Jejich vysvětlení docela dává smysl, třeba se ti to bude nakonec aspoň trošku líbit ;)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu