Komentáře 3

.Banán | 11.11.2017 10:11
Ano vím, že budou vycházet knihy v korekci nového překladu.... četl jsem i první kapitolu knižní Hry o Trůny, takže Martinovu kompozici jsem si už osahal. A proti 200 stranám Tolkienova popisu hvozdů, řek, luk a hájů je to příjemná změna. Čas na knihy momentálně nemám. A pokud chtěl básník tím porouchaným odkazem na awoiaf.westeros.org/index.php/Dragon říci, že se tam dočtu o vzniku draků tak díky. Příště dej vědět kde přesně. Obsah webů odeslaných někým jako ty nerad procházím. I já mám svou pýchu a hrdost.
Imaginátor | 11.11.2017 09:54
Banán
Že jo mé chutné xenofobní ovoce! http://awoiaf.westeros.org/ind… Ale jinak knižní předlohu, Píseň ledu a ohně si určitě přečti, je jedním slovem prostě skvělá. Hlavně tedy pokud máš rád
fantasy bez fantasy, prostě místo krvavých bitek nerudných barbarů nebo pohádkového vyprávění o hobitech, kteří zachraňují svět tím, že jdou vyhodit starý šperk do daleké sopky, je knižní Píseň kronikou zasazenou do fiktivního středověkého kontinentu, kde nadpřirozeno vstupuje do příběhu jen pozvolna a opatrně. Taky nesmím zapomenout zmínit způsob Martinova vyprávění, kterému chybí ústřední hrdina a v nichž jde o tvrdé střety silných a mnohoznačných osobností. Zkrátka konec tlachání, hned teď všeho nech a vrhni se na to mé oblíbené xenofobní ovoce, Píseň zrovna vychází v novém překladu, tak je na to ten nejlepší čas.
.Banán | 10.11.2017 22:35
Draci jsou v Hrách o Trůny na hodně vysoký úrovni. Nemám co bych k nim dodal. Je to parádní práce :)
Jediný co mě rozčiluje, že když vzlítají (jako v poslední epizodě), tak by totálně všechno a všechny odfoukli :D. Ale to je detail... v takovýhle triky v seriálu by před pár lety nikdo ani nedoufal.

Btw za mě jednoznačně vejce! Knihy jsem zatím nečetl, takže nevím jestli tam je zrod draků popsán jinak než legendou, kterou popisovala jedna vedlejší postava Dany v první sérii. Ale draci jsou magie, takže jako první muselo být vejce :D!

Přidat nový komentář

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu