Komentáře 5

Kakho-Oto | 25.11.2016 08:31
Těším se velice, už jsem se smířil i s velkým odklonem od knižních předloh. Vždyť i většina filmů z 60. let má s knižními předlohami K. Maye minimum společného. Platí to i pro 2. a 3. díl Vinnetoua, nemluvě o Old Shatterhandovi nebo filmu o míšence Apanači. Představitel Vinnetoua odpovídá knižní předloze více než Brice, Old Shatterhand - budiž, až na věk (s Barkerem to bylo to samé, ale Möhring aspoň vzhledem připomíná Karla Maye), představitelka Nšo-Či je zvolena perfektně, "nový" Sam Hawkens naopak nebudí moc dobrý dojem. Při vší úctě vůči Adorfovi, Versiniové a Mitičovi: jejich zařazení do nových filmů si mohli filmaři odpustit. Naopak zařazení původní hudby i prostředí mně vůbec nevadí. Jsem zvědavý na Bjelace v roli Tanguy. Podle toho, co vím, tipuji takto: první díl bude vynikající, druhý díl jen průměrný, třetí bude velmi akční a kvalitou někde mezi prvním a druhým dílem. Pokud budou filmy úspěšné, natočí Němci ještě jeden film se stejnými představiteli, tentokrát do kin (můj názor).
Emma | 24.11.2016 12:33
Hned od první chvíle, co jsem se dozvěděla, že se tohle bude točit, jsem se křižovala a říkala si, jak strašlivý to bude a jak to nikdy nebude moct dosáhnout... no, neřekla bych přímo kvality (protože ta je diskutabilní), ale spíš statusu původních májovek, na kterých jsem kvůli tomu, že je milovali mí rodiče, prakticky vyrostla (možná jsou to dokonce první dosplácké filmy, které si z dětství pamatuju), ale teď nějak najednou nevím... Ty trailery nevypadají vůbec špatně a moc se mi líbí, jakým pietním a uctivým způsobem přistupují ke klasickým májovkám. I popisy jednotlivých dílů zní docela dobře, i když to opět není věrná adaptace (teda alespoň myslím-knížky jsem nikdy nečetla, ale četla mi je kdysi máma místo pohádek :-)), takže tomu možná nakonec i dám šanci! Bojím se ale, že to bude úplně stejné, jako s novými Krotiteli duchů, kteří ve skutečnosti vůbec nejsou špatní (dokonce patří k tomu lepšímu, co se na poli komedií v posledních letech děje), ale většina diváků to nepřizná, nebo nevidí, protože je zaslepená "przněním klasiky".
Pravdoláskař | 24.11.2016 07:11
Tak minimálně o režii se netřeba obávat, Ranhojič je spolu s Agorou jedním z nejlepších evropských filmů posledních let. Ačkoliv já osobně westerny až na čestné výjimky typu Mé srdce pohřběte u Wounded Knee či Poslední Mohykán moc nevyhledávám, tak na starého Vinnetoua nedám dopustit. Právě proto jsem se o tuto novou adaptaci, žadný remake, rebooot nebo něco podobného, vážně se jedná o novou adaptaci, docela obával, ale trailer mě mile překvapil a celkem se líbí. Jedinou vadou na kráse tak zřejmě bude dabing. Bez Vladimíra Ráže a Stanislava Fišera to pro mě bude takřka nepředstavitelné. Jinak ale u mě zavládla největší natěšenost na evropský film právě od výše zmíněného Ranhojiče.
Peter | 23.11.2016 21:55
No neviem ako ČT ale RTVS to cez sviatky bude dávať. Po pravde, viac som zvedavý na čísla sledovanosti ako na (ne)kvalitu týchto filmov.
Fimi | 23.11.2016 19:55
svět se v prdel obrací...May točí bydlo hodiny podle mě v hrobě

Přidat nový komentář

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu