Star Wars Povstalci: Ve finále třetí série Thrawn vrátí úder

Star Wars Povstalci: Ve finále třetí série Thrawn vrátí úder | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nad Povstáním se stahují mračna. Zemřou některé z hlavních postav?

Pozor, článek může obsahovat potenciální spoilery pro finále třetí série!

Velkoadmirál Thrawn, legendární postava z dnes už neaktivního rozšířeného univerza, v nadcházejícím hodinovém finále seriálu Star Wars Povstalci konečně uskuteční svůj velký plán a zaútočí na objevenou povstaleckou základnu na planetě Atollon, aby zničil celé Povstání. Jak toto velké finále může dopadnout?

V obou předešlých finálových epizodách vždy nějaká hlavní postava (ať už kladná nebo záporná) zemřela, či nějakým způsobem odešla a finále třetí série by nemělo být výjimkou. Kdo všechno by nás ale mohl opustit? Pokud začneme vedlejšími postavami, s velkou pravděpodobností nedopadne dobře agent Kallus, jehož skrytou totožnost povstaleckého špiona Fulcruma Thrawn už nějakou dobu zná a nyní jeho zradu určitě veřejně odhalí. Z řady Povstalců je dost dobře možné, že nás opustí generál Sato, který se s Thrawnem z minulosti již zná, jak víme z epizody Iron Squadron, a nedá se vyloučit, že jejich dlouholetý konflikt skončí právě zde. Co ale hlavní postavy na obou stranách? Může zemřít někdo z posádky Ghost nebo sám Thrawn?

Díky loňskému filmovému přírůstku, Rogue One, víme, že Hera Syndulla spolu s Chopperem všechny nadcházející události přežijí, nicméně to je všechno. Co se tedy stane se zbytkem posádky? Smyslem finále této série je udělit lekci samotnému Povstání a ukázat skutečnou sílu velkoadmirála Thrawna, to ovšem podle mě nemusí nutně vést k tomu, že bychom měli o některou z hlavních postav přijít, alespoň ne teď. Můžu se ale samozřejmě mýlit.

Pokud by nás někdo tedy měl opustit už nyní, kdo by to mohl být? S největší pravděpodobností by mohl odejít Zeb, který má od druhé série s agentem Kallusem velmi zajímavý vztah (díky Zebovi začal Kallus pomáhat Povstalcům) a bylo by zajímavé, kdyby spolu Zeb a Kallus zemřeli v jedné scéně, jakožto dřívější nepřátelé a nynější spojenci. To jsou ale samozřejmě jen spekulace, stejně tak nás může opustit třeba Sabine, která se má vrátit, či Ezra nebo Kanan, nicméně u posledních dvou zmíněných bych skon v tomto finále ještě neočekával.  Co ale Thrawn? Může zemřít hlavní záporák této série?

Jelikož Povstání podle Thrawnova plánu nakonec nezanikne a jeho postava se v dalších příbězích nevyskytuje, musíme počítat s tím, že zemřít může. Bylo by to ovšem dobře? Ztvárnění Thrawna v seriálu se líbí jak nováčkům, tak i zarytým fanouškům této postavy, oba tábory se ale shodují na tom, že se v této sérii nijak zvlášť nepředvedl a pouze se soustředil na ten velký plán, ke kterému v tomto finále dojde. Zabíjet Thrawna ve stejné epizodě, kde by konečně ukázal svůj velký potenciál, by tak mohlo být pro tuto postavu a pro samotné finále velmi kontraproduktivní.  Jeho nepřítomnost v Rogue One a všech třech epizodách původní trilogie musí ovšem tvůrci seriálu nějak vysvětlit. Jak se s tím vším popasují, uvidíme již tento víkend.

Jak dopadne podle vás finále třetí série? Zemře někdo z hlavních hrdinů či velkoadmirál Thrawn? Nebo kromě dalších zmíněných někdo úplně jiný?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest