Hra o trůny: Chystají se rovnou čtyři různé spin-offy

Hra o trůny: Chystají se rovnou čtyři různé spin-offy | Fandíme seriálům
Scénáristé už mají rozpracované čtyři projekty ze Západozemí, na dvou z nich se podílí přímo George R. R. Martin.

Hra o trůny je zdaleka nejoblíbenějším, nejúspěšnějším a nejznámějším seriálem všech dob. Svými skvěle napsanými postavami a dech beroucím příběhem uchvátila prakticky každého, kdo se před televizi byť jen na chvíli posadil, a už se od ní nedokázal odtrhnout. Epická fantasy sága se bohužel pomalu, ale jistě blíží ke konci. Premiéra zkrácené sedmé řady přijde už toto léto a nejkratší osmá na sebe také nenechá dlouho čekat. Stanice HBO, domov Hry o trůny, se ale své dojné krávy nehodlají jen tak vzdát. Neurčité zprávy o potenciálních spin-offech se proslýchají už delší dobu, teď konečně víme něco konkrétního. HBO na dalších seriálech ze Západozemí opravdu pracuje, a světe div se, dokonce rovnou na čtyřech!

Zprávu přinesl osvědčený The Hollywood Reporter, podle kterého si HBO najalo čtveřici scenáristů, z nichž každý individuálně vyvíjí jeden seriál doplňující hlavní Hru o trůny. Žádní nezkušení pisálci to rozhodně nejsou, HBO zřejmě nechce ke svému drahocennému seriálu pustit nějaké neznámé tváře. První z této tvůrčí čtverky je veteránka Jane Goldman, dlouholetá spolupracovnice režiséra Matthewa Vaughna. Napsala spolu s ním Hvězdný Prach, Kick-Asse, X-Men: První třídu i oba Kingsmany. Relativně nedávno jste její práci mohli vidět i v Sirotčinci slečny Peregrinové pro podivné děti.

Dalšího tu máme rovnou Oscarem oceněného Briana Helgelanda. Jeho nejznámějším dílem je nejspíš scénář pro Robina Hooda od Ridleyho Scotta, svoji cenu Akademie si ale odnesl za film L.A. Přísně tajné. Jako jeho další projekty můžeme zmínit třeba filmy Odplata, Spiknutí nebo předloňské Legendy zločinu. Třetím pracantem je potom Max Borenstein, známý hlavně svojí prací na dvou velkých monster filmech posledních let, Godzillovi a Kongovi: Ostrově lebek. Že by se nám tu rýsovala samostatná dračí série? Jako poslední píšící tu máme Carly Wray. Ta si pro sebe ze všech čtyř scenáristů udělala v Hollywoodu dosud nejmenší jméno, psala ale pro seriály jako Šílenci z Manhattanu nebo Constantine.

Své dítě ale nechce nechat bez dozoru ani autor původní knižní předlohy George R. R. Martin. Ten se pomáhá s psaním dvou námětů, přesněji toho od Goldman a Wray, a chce se co nejvíc podílet na dalších příbězích se svého fantasy světa.

O žádném z projektů se neví, zda se jedná o plnokrevné spin-offy obsahující postavy z hlavní linie Hry o trůny, nebo se pouze jedná o seriály ze stejného světa, které se mohou odehrávat třeba v dávné minulosti, budoucnosti či v částech světa, do kterých jsme se dosud nepodívali. Zájem o televizní zábavu je ale momentálně vyšší, než kdy dřív, diváci tedy jakékoliv rozšíření svých oblíbených seriálů jistě přivítají s otevřenou náručí. Teď tedy můžeme jen čekat, zda bude nějaký z napsaných projektů dost dobrý, aby HBO stál za natočení (nikde není řečeno, že budou realizovány všechny čtyři seriály). Jaké potenciální spin-offy byste v Západozemí rádi viděli?

Připomínáme, že 7. řada začne už 16. 7.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest