Stranger Things: Na jaké postavy se zaměří 2. řada

Stranger Things: Na jaké postavy se zaměří 2. řada | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Producent Shawn Levy se rozpovídal o tom, jakým způsobem se seriál vypořádá s narůstajícím množstvím postav a zápletek.

I když se první sezona Stranger Things nakonec ukázala jako obrovský hit, schopný přitáhnout snad každý druh diváka, o té druhé jsou její tvůrci Matt Duffer a Ross Duffer až úzkostlivě tajnůstkářští. Známe jen jména epizod, tvrzení, že bychom měli vidět daleko více hororu, pár nových členů obsazení a viděli jsme pár záběrů z krátkého spotu na Super Bowlu, jinak můžeme prakticky jen hádat. Alespoň trochu se nám pokusil věci osvětlit někdo, o kom se sice ve spojení se seriálem mnoho nenamluví, ale kdo na něj poctivě sháněl peníze jako producent a dokonce sám zrežíroval i několik epizod a vrátil se pro druhou řadu. Tou osobou je Shawn Levy, režisér stojící za trilogií Noc v muzeu nebo za akčňákem Ocelová pěst.

Jak jsem již napsal, Levy velkým dílem přispěl už k první řadě a v té druhé rozhodně nechybí, jeho slova tedy můžeme brát s téměř stoprocentní jistotou. Režisér promluvil poměrně otevřeně a odhalil, na jaké postavy se bude dvojka soustředit nejvíce, co museli z druhé řady vypustit a taky si trochu zadiskutoval o nových postavách, které tuto sezonu potkáme. Začněme tedy s postavami, jelikož na nich samozřejmě stála celá první řada a bude stát i ta následující. Levy potvrdil, že středobodem celé zápletky a celého seriálu se nyní stane Will Byers. Podle režiséra měl bratři Dufferové už od začátku rozplánovaný příběh na několik sezon a byli si jistí, že i když se Will v první řadě kvůli svému únosu příliš neobjeví, jeho role bude podstatně větší v těch dalších, a proto si na jeho castingu dali speciálně záležet. Noah Schnapp, který Willovi propůjčil své herecké schopnosti, je podle Levyho absolutně perfektní a svou roli zvládá s přehledem.

Chválou nešetřil ani na přírůstky do hereckého obsazení. Jak jsme informovali ve starších článcích, nových tváří uvidíme hodně, třemi nejdůležitějšími nováčky ale budou děvče jménem Max (Sadie Sink), její nevlastní bratr Billy (Dacre Montgomery) a přítel Willovy matky Bob (Sean Austin). Podle Levyho se bratři Dufferové postupně přizpůsobovali každému herci/herečce a pokud viděli, že postavě dodává ještě větší potenciál, nebáli se jeho/její roli ještě rozšířit a vyždímat z nich co možná nejvíc. Něco podobného se prý stalo se Stevem Harringtonem (Joe Keery) při natáčení první řady. Postava prý měla mít podstatně menší roli, když se ale Joe předvedl na place, Stevova role i vývoj byly podstatně rozšířeny.

Možná se ptáte, jak hodlají režiséři a scenáristé ukočírovat takovéto množství nováčků a ještě k tomu přidat všechny veterány z první řady. Na to měl Levy také odpověď. Jak bylo psáno výše, Matt a Ross Dufferovi mají příběh Stranger Things rozplánovaný na několik řad dopředu a prostě jej jen zapracovávají do jednotlivých epizod. Při práci na druhé řadě jim ale došlo, že v devíti plánovaných epizodách prostě nemají dostatek času, aby pokryli všechny elementy příběhu, které chtěli, a tak je prostě a jednoduše nechali na později. Ve druhé sérii pro ně už nebylo místo a nehodlají ji nijak přeplácat.

Jak jste s rozvržením postav spokojení? Je někdo, od koho byste chtěli vidět více?

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest