Hra o Trůny: Jak dlouhé budou díly 7.řady

Hra o Trůny: Jak dlouhé budou díly 7.řady | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
A jaké nové informace mámo o chystaných spin-offech?

Jak se zdá, v zákulisí Hry o Trůny se momentálně velice razantně čachruje s časem. Nedávno byla 8. a finální sezona zkrácena na pouhých 6 epizod a nyní se dozvídáme jisté další podrobnosti o délce jednotlivých dílů trochu aktuálnější 7. řady, která nám prakticky už klepe na dveře. Jak nejspíš sami dávno víte, 7. řada bude mít dílů sedm, a podle jednoho z showrunnerů, Dana Weisse, mají dvě z nich přes 60 minut. To je na epizody Hry o Trůny celkem silné číslo, drtivá většina  standardních epizod trvá něco mezi 55-60 minutami. A aby toho nebylo málo, u finální epizody si posedíme dokonce rekordních 90 minut! Sice nevíme, o kolik minut delší budou druhé dvě zmíněné, více než hodinové epizody, ale i kdyby měly jen několik málo minut navíc, mohli by tvůrci ze všech těch extra minut poskládat téměř jednu celou další epizodu. Sedmá řada ale nebude pro seriál rekordmanem jen v těch kladných číslech, ale i záporných. Kromě jedné 90timinutové části uvidíme i jednu 50 minut dlouhou, což je vůbec nejkratší v historii Hry o Trůny. Vezměte ale v potaz, že tuto zprávu přinesl neoficiální zdroj, takže ji radši berte s mírným nadhledem.

Pojďme se tedy podívat na ty oficiálnější novinky, které se od posledního článku stihly objevit. Ty se ovšem netýkají Hry o Trůny jako takové, ale všech různých spin-offů a prequelů, které HBO nedávno odhalilo. Všechny tyto informace pochází přímo od prezidenta vysílání HBO Caseyho Bloyse, takže je můžete vzít se stoprocentní jistotou. Prezident nám udělal hodně jasno v tom, že rozhodně nemáme čekat žádné přípravy pro spin-offy přímo v hlavním seriálu, ten totiž končí již příští sezonu a nikdo nechce, aby se příběh musel zabývat nějakými zbytečnými vedlejšími odbočkami, které by v něm samotném stejně nebyly vyřešeny a sloužily by tak pouze jako nástavný materiál pro spin-offy.

Podle Bloyse je svět Západozemí tak bohatý a spisovatel George R.R. Martin ho tak dokonale prokreslil, že inspirace pro další projekty se stejně najde sama. Na žádném spin-offu také neuvidíme jména dvou nynějších showrunnerů Hry o Trůny, Davida Benioffa a výše zmíněného Dana Weisse. Ti si prý po mnohaleté makačce na seriálu chtějí hlavně odpočinout a užít si tyto chystané příběhy jen jako fanoušci, dalším projektům tedy nijak nenapomáhají. Dále ještě Casey Bloys ještě jednou upozornil na to, že ze Západozemí opravdu uvidíme pět spin-offů, i když se na nich v tuhle chvíli pracuje. V HBO momentálně dávají scenáristům potřebný čas a jsou ochotní si počkat a poté vybrat, který ze scénářů je nejlepší a nejlépe zpracovatelný. Laťka je nastavená hrozně vysoko a rozhodně nechtějí fanoušky jakkoliv zklamat. Tak snad se vše patřičně vydaří. Nikde není řečeno, že spin-off musí vzniknout jen jeden, ale všechny scenáristické návrhy zkrátka a dobře zpracované nebudou.

Nakonec si ještě můžete pustit video, kde designérka kostýmu mluví o své práci na seriálu.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest