Watchmen: Seriál se bude odklánět od předlohy

Watchmen: Seriál se bude odklánět od předlohy | Fandíme seriálům
A jak je se seriálem vlastně Damon Lindelof doopravdy spojený?

O seriálově adaptaci pravděpodobně nejuznávanějšího komiksu všech dob, Watchmen, už víme něco málo přes měsíc. HBO projekt oficiálně oznámilo a společně s ním jsme se dozvěděli, že ho pro ně vypracuje veterán Damon Lindelof, jeden ze showrunnerů Ztracených a scenárista filmů jako Prometheus nebo Star Trek: Do temnoty. Po jakýchkoliv dalších informacích se následně slehla zem, a když jsme se dnes nějaké konečně dostali, nevím, jestli jsou to úplně takové, jaké bychom si přáli.

I když původní zprávy oznamovaly Lindelofovu účast jako jistou a danou věc, sám scenárista nyní při rozhovoru prohlásil, že s HBO ohledně Watchemenů žádná oficiální jednání nevedl. A kdyby to samo o sobě znělo jako popření dřívějších zpráv, věci krátce poté ještě o něco více zamotal ředitel HBO, Casey Bloys. Když mluvil o budoucích projektech HBO, zmínil samozřejmě i Watchmen, a řekl, že se s Lindelofem už několikrát setkal a spolu seriál probírali. Uvedl, že scénárista má o projektu jasnou představu a pokud by z tohoto uzavřeného příběhu měl udělat seriál, plánuje ho doplnit o svůj vlastní originální materiál a přidat k němu různé další elementy.

Co si z toho celého tedy můžeme odnést? Jak Lindelof řekl, žádná oficiální jednání s HBO zatím neměl, Bloys ale říká, že se se scenáristou ohledně projektu setkal. Oba dva tedy spolu nejspíš pouze diskutují a Bloys si chce zjistit, jak by Lindelof seriál pojal, než ho oficiálně najme. Ten by ho pojal tak, že by příběh pozměnil a přidal k němu své vlastní doplňky. A i když Lindelof k projektu připojen zatím nejspíš není, nevidím důvod, proč by ho měl při případné nabídce odmítnout. V tom samém rozhovoru totiž na Watchmen poukázal jako na mistrovské dílo, které ho v jeho práci velice inspirovalo, a k němuž chová velkou lásku. 

Zdroj: Screen Rant

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest