Hra o trůny: Finální epizodě také hrozí hackeři

Hra o trůny: Finální epizodě také hrozí hackeři | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Poslední epizodu sedmé série by mohl následovat osud letošního čtvrtého a šestého dílu.

Stanice HBO zažívá smolné období. Všechno začalo hackerským útokem, po kterém byla zveřejněna řada interních dokumentů, epizody nových seriálů Room 104 a Ballers a v neposlední řadě i scénáře k jednotlivým dílům Hry o trůny (Game of Thrones). Nedlouho poté se předčasně dostala na internet čtvrtá epizoda seriálu, nikoliv však příčinou hackerského útoku, nýbrž kvůli úniku z indické televizní společnosti Star India, která Trůny distribuuje v jižní části Asie. Nakonec pak minulý týden došlo k předčasnému zveřejnění šesté epizody, když severská a španělská pobočka HBO omylem jednu hodinu nabízela ke zhlédnutí nejnovější díl. Detailně jsem vás o těchto incidentech informovali ve starší novince.

Nyní o sobě dala opět vědět hackerská skupina stojící za zmiňovaným útokem. Serveru Mashable dle jejich slov zaslala textový dokument s přihlašovacími údaji k oficiálním Twitter účtům HBO, Hry o trůny a Westworldu a také k některým účtům na Instagramu a Giphy (platforma pro sdílení gifů). Z právních důvodů žádný z údajů neozkoušeli, účet Giphy seriálu Westworld však měl být v tu dobu na chvíli nefunkční právě z důvodu narušení.

Nejvýraznější zprávou je ale jejich tvrzení, že jsou připraveni zveřejněnit šestou a sedmou epizodu sedmé série GoT. Ta šestá už má za sebou i oficiální premiéru, vrásky si tak HBO musí dělat akorát ohledně předčasného zveřejnění finálního dílu. Kdy přesně by ho hackerská skupina chtěla zveřejnit neupřesnila, pouze stanovila nejasné „hned jak to bude možné.“

Původní zpráva však vyšla již před pěti dny a během uplynulé doby se nic nestalo. Je tak alespoň trochu možné, že se hackerům žádný kompletní díl ukořistit nepodařilo a nyní se na sebe jen snaží strhnout mediální pozornost a přesvědčit HBO k zaplacení výkupného. To stanovili hned zkraje aféry na začátku srpna, údajně ve výši okolo 6,5 milionu dolarů v bitcoinech.

Hodí se dodat, že na sledovanosti se ani jeden z předchozích úniků neprojevil, ba naopak. Čtvrtá epizoda Válečná kořist překonala s 10,17 milionem diváků (a to jen v USA) dosavadní rekord sledovanosti, jen aby ho o týden později znovu překonala Východní hlídka se 10,72 milionem diváků. Na následující opět uniklou epizodu Za Zdí se pak dívalo 10,24 milionu lidí.

Oficiálně se sedmé epizody sedmé série Hry o trůny dočkáme klasicky v pondělí ve tři hodiny ráno středoevropského času, souběžně se světovou premiérou. První repríza pak poběží tentýž den v osm hodin večer na HBO. Finální díl dostal název Drak a vlk (The Dragon and the Wolf) a bude mít dosud nejdelší stopáž – 79 minut a 43 sekund. Na zkrácení čekání přikládáme promo a řadu oficiálních fotografií.

Zdroje: Deadline, Mashable I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Carnage | 25.08.2017 13:56
Hackeři se už jen ztrapňujou pokud to neukradnou do zejtra tak už to skoro nemá smysl...epizodu 4 sice dokázali ukrást (v shit kvalitě) ale ta 6. utekla přímo HBO Spain, takže to že to pak někdo stáhnul se nedá považovat za práci hackerů...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest