Gunpowder: Kit Harington půjde v minisérii po králi Anglie

Gunpowder: Kit Harington půjde v minisérii po králi Anglie | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Stále nemáte dost Jona Snowa? Tak se připravte, tentokrát ho uvidíte v 17. století.

Sedmá sezona Hry o Trůny nedávno došla ke svému konci a obrovské davy fanoušků tedy budou muset zocelit nervy, jelikož zatím stále nevíme, kdy by se seriál mohl vrátit. Pokud ale máte v oblibě nejen příběh a postavy ze seriálu, ale i herce, kteří těmto ikonickým postavám propůjčují své tváře, dlouhé čekání na další řadu by vám mohla zkrátit nová třídilná minisérie od BBC s názvem Gunpowder, kde si hlavní roli střihne Kit Harington, alias Jon Snow.

Ppříběh pojednává o tzv. Spiknutí střelného prachu z roku 1605, což byl pokus katolických šlechticů Anglie o vraždu krále Jakuba I a snahu dosadit na trůn znovu katolíka. Tehdejším plánem bylo použít střelný prach k odpálení Westminsterského paláce během zasedání parlamentu. O této události bylo dodnes zpracováno velké množství dokumentů, Gunpowder ale jako vůbec první příběh pojme jako dobový thriller.

Kit Harington tu bude představovat Roberta Catesbyho, muže, v jehož hlavě se celý plán zrodil. Obsadit do role Haringtona je velice zajímavá volba, protože sám herec kdysi v rozhovoru odhalil, že je Catesbyho přímým potomkem z matčiny strany. A kdyby to už tak nebyla dostatečná náhoda, jeden jeho předek ze strany otcovy (John Harington) v té době v parlamentu zasedal, a když byl Catesby chycen a zabit, John Harington o něm přímo prohlásil, že je to pěkný šereda.

V seriálu dále hrají Tom Cullen (Panství Downton) jako další z hlavních rebelů, Guy Fawkes, Liv Tyler (Pán Prstenů, Neuvěřitelný Hulk) se objeví v roli Catesbyho sestřenice Anne Vaux a podpoří je ještě například Mark Gatiss (Sherlock, Hra o Trůny). BBC nově uveřejnilo vůbec první obrázek Haringtona v roli a kraťoučké video. Premiéra zatím stále není stanovená, díly by se ale měly vysílat někdy na podzim. O dalším vývoji vás budeme informovat.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest