Big Mouth: Animák od Netflixu si dělá srandu z puberťáků

Big Mouth: Animák od Netflixu si dělá srandu z puberťáků | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Puberta je pro řadu z nás nejtěžší období našeho života a tento seriál si z něj dělá (ne)patřičnou legraci.

Hormony se začnou bouřit, na obličeji se objevuje akné a ze sociálních vazem je sociální džungle. Puberta je pro některé z nás opravdové peklo. Pro některé méně, pro některé více. Všichni si tím ale prošli. A právě z tohoto úskalí si Nick Kroll jako tvůrce seriálu Big Mouth dělá místy až přehnanou švandu. V hlavní rolích se objevuje dospívající chlapec Nick spolu s jeho pohlavním protějškem, Jessie. Oba jsou pravidelně navštěvováni „pubertálními nestvůrami“, které jim radí, co by měli v dané situaci udělat tak, aby se chovali na svůj pubertální věk. V některých případech se jedná o fyzické slasti, v těch druhých jde o neslušné chování ke svým rodičům a vrstevníkům. V každém případě se ale nakonec chlapec i dívka svým imaginárním příšerám podřídí a ty tak dostanou, co chtějí.

Trhlý animák má na starosti výše jmenovaný Nick Kroll, kterého jste mohli slyšet ve filmech Zpívej nebo Buchty a klobásy. Kromě nich je známý především díky životopisnému dramatu Loving nebo komediálním seriálu Liga snů. K němu se připojit Andrew Goldberg (Griffinovi), Nickův dlouholetý přítel, který si až dodnes pamatuje všechny hrůzy z puberty sebe a svého kamaráda. Jestliže se opravdu alespoň některé příběhy budou odrážet od skutečných příběhů obou tvůrců, může tato zajímavost dodat animovanému seriálu špetku originality. Hlas postavám dodají John Mulaney (talk show Saturday Night Live), který měl sice dabovat i ústřední postavu Nicka, ale podle novějších zdrojů se má v seriálu objevit pouze v roli Andrewa, Nickova spolužáka, který oproti svému kamarádovi pubertou už prochází. Maya Rudolph (Ženy sobě) propůjčuje svůj hlas jedné z pubertálních příšer a seznam můžeme doplnit jmény Jason Mantzoukas, Jordan Peele (režisér Uteč), Fred Arminsen, Jenny Slate a Jessie Klein.

Netflix zažívá v poslední době (nejen) seriálovou stagnaci. Zároveň se však jedná o platformu, která nemá problém produkovat seriály, které by se jen velice těžko mohly objevit na televizních obrazovkách klasických kanálů. Proto bychom měli seriálu Big Mouth držet palce, aby podobně netradičních projektů vznikalo víc. Nejen z tohoto důvodu se nezapomeňte už 29. 9. podívat na první díl z desetidílné série, která si z nějakou cenzurou vůbec neláme hlavu.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Michal | 10.09.2017 21:35
Netflix má seriálovú stagnáciu ? Ved produkujú jeden podarený seriál za druhým
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest