Hra o trůny: Natočí se hned několik odlišných konců

Hra o trůny: Natočí se hned několik odlišných konců | Fandíme seriálům
Pro utajení velkého finále se natočí vícero různých závěrů.

Že úspěch přináší i negativní aspekty můžeme moc dobře vidět třeba na Hře o trůny (Game of Thrones). Její letošní sedmá řada na jedné straně lámala rekordy ve sledovanosti, zároveň ale byla také v dosud nejvyšší míře „pirátěna“ (údajně více než miliardkrát!) a už v podstatě od prvních příprav ji sužovala jedna komplikace za druhou.

Na veřejnost se dostaly scénáře k jednotlivým epizodám a samotné natáčení bylo pečlivě sledováno různými paparazzi. Kdo si tak nedal na internetu pozor, mohl si nechtíc vyspoilerovat některou z klíčových informací ještě dávno před premiérou. Během vysílání se pak dvě z epizod předčasně objevily na internetu, za což si v jednom případě mohla dokonce HBO sama. A nesmíme také zapomenout na hackerský útok, který studiu přidělal pár vrásek na čele a až do posledních chvil hrozilo předčasné zveřejnění i u finálního dílu.

Různé předčasné úniky nejsou samozřejmě u seriálu nic moc nového, s jeho neustále narůstající popularitou ale nabývají na počtu i ony. U poslední řady se dá očekávat ještě další zhoršení a HBO nezbývá než využít všechny možné prostředky, aby svůj největší poklad alespoň částečně uchovala v bezpečí. Programový prezident stanice Casey Bloys v nedávném rozhovoru prozradil, že jedním takovým způsobem bude natočení několika různých konců celého seriálu. I kdyby tak došlo k nejhoršímu a nějak by všechny unikly, pořád bude až do posledních minut oficiální premiéry neznámé, který z nich bude použit a jak vlastně seriál skončí. Dokonce ani samotní představitelé hlavních postav to nebudou vědět.

Nutno dodat, že Hra o trůny nebude první seriál, u kterého se tvůrci rozhodli natočit různá zakončení. V minulosti to byly například seriály jako Rodina Sopránů či Perníkový táta. V nedávné době se k něčemu podobnému uchýlili Živí mrtví u první epizody sedmé řady, aby si pojistili anonymitu krvavé oběti tehdy nově představeného záporáka Negana.

Datum premiéry poslední řady Hry o trůny je jinak zatím pořád ve hvězdách, níže alespoň přidáváme první video ze série o tvorbě speciálních efektů k sedmé sezoně.

Zdroje: The Morning Call, TorrentFreak

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest