The Defenders: Diváci je nesledují chronologicky

The Defenders: Diváci je nesledují chronologicky | Fandíme seriálům
Diváci nesledují Daredevila a spol. v tom pořadí, v jaké byly seriály uveřejněné. Co data o sledovanosti prozradila?

Na Netflixu skončila jakási první fáze marvelovského univerza. Poté, co se na této internetové streamovací televizi poprvé v roce 2015 představil Daredevil, jej v témže roce následovala Jessica Jones a posléze Luke Cage (2016) a Iron Fist (2017). Nakonec ještě seskupila stanice všechny čtyři hrdiny do jednoho seriálu – The Defenders. Ten sklidil vesměs kladné recenze, tu naši si můžete přečíst zde. Po čase Netflix vydal zajímavé statistiky, co se týče sledovanosti a preferencí publika, které se vrhlo na marvelovský svět.

Asi nejvíce překvapující je, že většina diváků začíná se sledováním jako první u Jessicy Jones, a až poté se přesune k Daredevilovi. Další pořadí už je chronologické, tedy Luke Cage a poslední Iron Fist. Zajímavostí také je, že pro každého osmého sledujícího jsou Daredevil a spol. na Netflixu vůbec prvním superhrdinským seriálem, na který se dívají.

Méně překvapující už je fakt, že k Daredevilovi více tíhne mužské publikum, především pak ti, kteří se předtím dívali na seriály o antihrdinech (Breaking Bad, Dexter, House of Cards), zatímco Jessicu Jones nejvíce sledují ženy, především pak ty, které sledovaly příběhy se silnými hrdinkami i doposud (Orange is the New Black, Přátelé, Master of None). Luke Cage nemá žádnou primární skupinu, Iron Fist si naopak nejvíce získává mladší publikum.

Viceprezident Netflixu Todd Yellin dále prozradil, že sledování Daredevila vede nejčastěji k Jessice Jones, zatímco diváci, co koukají na Luka Cage, se následně napojí spíše na Iron Fista. Přitom Luke se poprvé objevil už v Jessice Jones, a tak je mírně překvapivé, že s ní není více provázaný. Na druhou stranu užší spojení mezi ním a Iron Fistem dává smysl pro komiksové fanoušky, jelikož tahle dvojka si je v komiksech vzájemně hodně blízká.

A jakou plánují v Netflixu další budoucnost pro ďábla z Hell’s Kitchen, soukromou detektivku s láskou k alkoholu, neprůstřelného siláka a ochránce Kunlunu? To jsme shrnuli ve starší novince.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest