Alias Grace: Další dílo od autorky Příběhu služebnice

Alias Grace: Další dílo od autorky Příběhu služebnice | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Margaret Atwood napsal víc než jen Handmaid's Tale. Seznamte se v traileru s příběhem ženy s amnézií odsouzené k vraždě.

Musí být extrémně těžké přijmout rozsudek celoživotního žaláře na zločin, který si nepamatujete. Jediné, čím jste si jistí, jsou pohledy plné opovržení, strachu a nenávisti, kterým budete muset čelit po zbytek své jednotvárné pouti životem. Možná, že neznalost hrůz z minulosti je požehnáním, protože v sobě může člověk živit naději, že je pouze obětí okolností a systému, který si žádá, aby byl každý zločin po zásluze potrestán, i když to znamená, čas od času, odsoudit nevinného.

V roce 1843 se mladá irská imigrantka Grace Marks (Sarah Gadon) ocitne v centru veřejného dění, když je spolu s domovním sluhou obviněna a následně odsouzena za brutální dvojnásobnou vraždu, které otřásla společenskými pořádky v Severní Kanadě. Zatímco její spoluviník je odsouzen k smrti, zmatená Grace, argumentující výpadkem paměti, je odsouzena k doživotnímu vězení. Z odevzdání a letargie ji vytrhne až návštěva ambiciózního psychologa, studujícího výpadky paměti. Bude si ale Grace chtít opravdu vzpomenout?

Knižní dílo z pera kanadské autorky Margaret Atwood je kombinací fikce a skutečných historických událostí a postav a je všeobecně považováno za klasiku kanadské literatury. Stejně jako autorka sama, se i knížka těší ve své domovské zemi velké popularitě, kterou ještě posílil nedávný úspěch seriálové adaptace její další knihy - Příběhu služebnice, který podle mnohých kritiků regulérně aspiruje na seriál roku (seriál z dílny streamovací služby Hulu získal 8 cen Emmy). Autorka je tak logicky pořádně v kurzu a v budoucnosti lze očekávat seriálové či filmové adaptace dalších jejích románů. Tuto šestidílnou minisérii čeká celosvětová premiéra 3. listopadu na Netflixu.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest