Pán prstenů se vrátí v seriálové podobě

Pán prstenů se vrátí v seriálové podobě | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Hra o trůny v televizi pomalu končí. Blíží se další seriálový fantasy gigant?

Čtete správně a nejedná se o žádný vtip. Studio Warner Bros. a dědicové spisovatele J.R.R. Tolkiena začali v Hollywoodu nabízet Pána prstenů jako televizní (streamovanou) sérii a čelním zájemcem je společnost Amazon. Ta doposud na poli video obsahu slavila největší úspěch s automobilovou The Grand Tour nebo komediálním dramatem Transparent. Pán prstenů by však měl seriálovou sekci Amazonu vystřelit do říše veleúspěchu, po bok Hry o trůny. Amazon v tomto odvětví chce usilovat o pozici jednoho z lídrů trhu. Na vyjednávání se podílí přímo Jeff Bezos, vrcholný šéf Amazonu a nejbohatší muž na světě. Jednak osobně miluje sci-fi a fantasy a na projektu mu záleží, ale zřejmě především nahrazuje Roye Price, dosavadní hlavu Amazon Studios, která pozici nedávno opustila po obvinění ze sexuálního obtěžování. Zprávu přinesl jako první server Variety.

Deadline potom dodává, že Amazon je v čele vyjednávání především proto, že jen práva by měla stát neuvěřitelných 200-250 milionů dolarů! Deadline pak odhaduje, že jedna sezona seriálu by následně mohla stát dalších 100-150 milionů. Vedle Amazonu je ve hře stále ještě také Netflix. HBO drahou show odmítlo. I přes odhadovaný rozpočet si ale pořád jde jen těžko představit, že by vrcholné pasáže vypadaly v seriálových podmínkách stejně velkolepě, jako v kinech. Jasnou výhodou je naopak to, že si seriál může dávat na čas a nemusí žádné pasáže knižní předlohy uspěchat nebo vynechat. Poněkud matoucí je tvrzení Deadline, podle kterého jsou „práva omezená a nevztahují se na všechny postavy“.

Každopádně je otázka, jak vlastně diváci seriál (pokud opravdu bude realizovaný) přijmou. Filmový Pán prstenů není pouze naprostá klasika, ale ještě navíc je to klasika jen nějakých patnáct let stará. Diváci mají trilogii v živé paměti a přijmout v klasických rolích nové tváře, nebude nic jednoduchého. Zvlášť když některé postavy (především Gandalfa) velice dobře známe ještě z trilogie Hobita. Každopádně dejte do komentářů vědět, jak na vás přípravy LOTRa v seriálové podobě působí.

Zdroje: Deadline, Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 7

Fimi. | 06.11.2017 00:34
Další nucené znásilnění značky pod jediným účelem, vydojit ze značky co nejvíc peněz. Tohle by nemělo nikdy vzniknout. Jsem rád že v HBO mají rozum. Snad budou potomci Tolkiena natolik chytří a nechají to spát a práva neprodali a už vůbec ne na Silmarillion. Fantasy jako LOTR se nedá prostě jen tak překonat a už vůbec ne remakem v podobě seriálu...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest