Legion: V druhé sezóně dojde k přeobsazení. Kdo zmizí?

Legion: V druhé sezóně dojde k přeobsazení. Kdo zmizí? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kdo opustí seriál Legion a dočkáme se většího propojení s filmy? To a mnohem více se dočtete níže.

Xmenovský seriál Legion patří mezi nejzajímavější, nejbláznivější a všeobecně nejlepší počiny loňského roku. Dočkal se velmi dobrých ohlasů, a to i přesto, že se nejedná o klasický komiksový seriál, jako jsou např. Arrow a The Gifted, nýbrž spíše o psychologickou studii mutanta s extrémně silnými psychickými schopnostmi.

Velmi dobrými hereckými výkony se navíc prezentovali hlavní postavy, především Dan Stevens v roli mutanta Davida Hellera a Aubrey Plaza v roli Lenny Busker. Vzhledem k otevřenému konci první série jsme věděli, že uvidíme pokračování, nevěděli jsme však kdy.

Nyní tvůrce seriálu Noah Hawley společně se stanicí FX oznámili, že druhou sérii uvidíme již letos v dubnu. Evidentně se tak po úspěchu první řady pustili autoři ihned do práce.

Měsíc premiéry druhé řady však není jedinou novinkou, kterou pro vás máme. Došlo k přeobsazení hlavního záporáka, jímž byl a stále bude Amahl Farouk aka Shadow King. Toho měl ve druhé sérii ztvárnit Said Taghmaoui (Wonder Woman), nakonec si ho však zahraje David Negahban, kterého můžete znát ze seriálu Homeland.

Shadow King byl v první sérii představen jako součást Davidovy mysli a ztvárnila ho zmíněná Aubrey Plaza. Po opuštění jeho mysli tak nejspíš dostane „ďábel se žlutýma očima“ konkrétnější podobu.

Seriál také opouští jeden z producentů a jedna z nejvýraznějších tváří xmenovského univerza, Bryan Singer. Důvodem však údajně nejsou obvinění ze sexuálního obtěžování, kterým režisér a producent čelí.

Podle Hawleyho o to požádal Singer sám. Pro server Deadline uvedl: „Sám požádal, aby jeho jméno zmizelo, tak jsme to udělali. Úplně na začátku produkce jsem ho párkrát potkal. Měl zájem režírovat pilotní díl, ovšem poté, co jsem se režie ujal já, už sem s ním nemluvil. Jeho jméno bylo opravdu jen na papíře.“

1. série se zaměřila především na výpravu a seriál nepůsobil jako klasický komiksový počin, natož pak xmenovský. Ve 2. sérii bychom však měli vidět více známých lokací, postav a kostýmů z komiksů, alespoň podle hlavní hvězdy Dana Stevense. Ten k pokračování řekl: „Máme nějaké cool kostýmy, které jsme zatím neukázali. Také nějaké lokace... v komiksu se něco odehrává v Tibetu, ale nemůžu být konkrétní.“  

I přesto, že by se seriál měl odehrávat v xmenovském univerzu, spojení s filmy neuvidíme. V komiksech je David Haller syn Charlese Xaviera a očekávání, zda uvidíme Professora X i v seriálu, provázela celou první řadu. Nakonec se objevila pouze nepřímá zmínka, jsme tak zvědaví, zda se pokračování nějak přiblíží původu hlavní postavy.

Následující odstavec obsahuje spoilery k 1. řadě.

Nic moc konkrétnějšího nevíme ani o ději druhé řady. Na konci té první se David vymanil z psychického teroru Shadow Kinga, v posledním záběru posledního dílu však přiletěla tajemná koule a Davida unesla neznámo kam. Pravděpodobně tak po něm budou pátrat jeho přátelé, mezi které patří další mutantka a Davidova láska Syd Barrett (Rachel Keller), která si dokáže pouhým dotykem vyměnit tělo s někým jiným, a také Carry a Kerry Loudermilk (Bill Irwin, Amber Midthunder), kteří obývají jedno tělo. Vzhledem k brzké premiéře se nyní další podrobnosti mohou objevovat častěji, zůstaňte tak na našem webu v pozoru, pokud jste fanoušci této netradiční komiksové záležitosti. 

Zdroje: TVLine, Deadline, Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest