Hra o trůny: Autor fantasy série chystá doplňkový projekt

Hra o trůny: Autor fantasy série chystá doplňkový projekt | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 22 obrázků
Letos se ještě šestého pokračování slavné fantasy ságy nedočkáme, přesto se ale můžeme těšit na nový knižní přírustek.

Už se to zdá jako ohraná písnička, ale ani po letech čekání stále není jasné, kdy se fanoušci knižní série Písně ohně a ledu (celosvětově známá spíše pod termínem Hra o Trůny) dočkají šestého, tedy předposledního přídavku. Nedávno její autor George R. R. Martin prolomil několikaměsíční mlčení a vyjádřil se k její budoucnosti. Fanoušci poučení z minulosti již přistupovali k celé záležitosti obrněni notnou dávkou trpělivosti, což se opět ukázalo jako prozíravý přístup, protože definitivní oznámení data vydání vysoce očekávaného pokračování s názvem The Winds of Winter jsme se opět nedočkali. Přesto zazněla celá řada zajímavých informací.

Encyklopedie Hry o trůny

Nejdůležitější výstupem bylo prohlášení, že prominentní americký autor věnuje v současné době všechnu svou energii dvoudílné encyklopedii Fire & Blood, která by měla sloužit jako studna doprovodných informací k hlavní sáze. Autor se plánuje vrátit k rozpracovanému šestému dílu, jakmile bude dokončena první encyklopedická část, která by měla být vydána ještě letos. Obě části se podle Martina skládají z tzv. „doprovodných“ povídek (již vydané The Princess and the Queen, The Rogue Prince a The Sons of the Dragon). Většina z nich se sice odehrává v Západozemí, ale událostem hlavní ságy časově předcházejí. V připravované encyklopedii bychom se měli navíc dočkat povídek v celé jejich délce + několika dalších samostatných kapitol, které nebyly nikdy publikovány.

A co to vlastně všechno znamená pro datum vydání šestého dílu? Jak již bylo řečeno, v průběhu letošního roku se můžou fanoušci těšit na vydání alespoň první části z encyklopedického svazku. Následně obnoví Martin práce na The Winds of Winter. Z jeho vyjádření je jasné, že nejbližší možný termín je rok 2019, což je shodou okolností i doba, kdy dojde ke svému plánovanému konci seriálová verze jeho příběhu. Minimálně z marketingového hlediska je to skvělá příležitost, ale historie nás naučila nadšení výrazně krotit, především pokud jde o tohoto konkrétního autora, kterému se již v minulosti podařilo své fanoušky nejednou zklamat. Jenom pro připomenutí, pátý díl – Tanec s draky vyšel v roce 2011. Koho by tehdy napadlo, že fanoušci budou čekat na další pokračování celou jednu dekádu.

V galerii si můžete kromě několika snímků George R. R. Martina prohlédnout také celou řadu starších snímků z natáčení Hry o trůny, které už jste zcela jistě vypustili z paměti. Tak si je u nás osvěžte. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest