Hra o trůny: Podrobný rozbor závěrečné série v souvislostech

Hra o trůny: Podrobný rozbor závěrečné série v souvislostech | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co se podle nás stane v televizním megahitu dál? Přinášíme vám textový rozbor potenciální dějové linky včetně všech souvislostí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Finále

Tady už se pomalu blížíme ke konci. Cersei a Noční král začínají se svým tvrdým útokem proti Jonově armádě nově spolčené s tou lannisterskou, a i přes své nyní obrovské počty nemá Jon ani ponětí, jak vlastně Nočního krále porazit. Vtom se na poli objeví komplikace. Daenerys začíná porod. Jon, uprostřed bitevní vřavy a dosud neuvědomělý o svém dítěti, je povolán zpět a poprvé, s Daenerys na porodní posteli, se dozvídá, že čekala jeho dítě. Daenerys, vysílená porodem a s Melisandrou po svém boku Jonovi prozradí, že on je vyvoleným a jediným způsobem, jak porazit Nočního krále, je probodnout její vlastní srdce. I když Jon úpěnlivě vzdoruje a odmítá cokoliv takového provést, Daenerys mu to jako jeho královna i láska přikazuje a podává mu meč, který pro něj na příkaz královny ukoval Gendry (Joe Dempsi). Jon se tedy tohoto meče chopí a s největším sebezapřením zesláblou a již téměř mrtvou Daenerys, matku jeho dítěte a svou lásku, zabije.

Meč Lightbringer, který tímto hrozivým činem vytvořil, mu konečně dovolí Nočního krále a jeho Noční královnu Cersei přemoci. Své dítě, syna, zatím zanechá v péči ostatních a jako poslední žijící Targaryen si Jon osedlá jednoho z Daenerysiných draků a vydá se s Nočním králem do finálního střetu. Spojenými silami všech armád v Západozemí zaútočí Jon se svými dvěma draky a po dlouhé bitvě, do které se nakonec zapojují i mořské posily s Theonem a Yarou v čele, nakonec Noční král padne rukou Jona, ozbrojeného Lightbringerem ukutým Daenerysinou smrtí. Jeho ledový drak Viserion je taktéž přemožen, ale při bitvě zahynou i jeho bývalí sourozenci Drogon a Rhaegar. Cersei, teď už jako Noční královna, je v bitvě definitivně zabita svým bratrem Jaimem, který nesnese pohled na to, co z jeho sestry a bývalé lásky stalo a naplní tak proroctví o Valonqarovi.

V Západozemí se tedy poprvé od dob Šíleného krále stává vládcem Targaryen v podobě Jona, který se snaží co nejlépe uctít Daenerysinu památku, trůn tedy přijme a svého novorozeného syna bude vychovávat jako příštího vládce. V Králově přístavišti se k němu připojí i Arya jako kapitánka městské stráže, Bran jako jeho mistr našeptávačů a Davos, Tyrion Lannister a Varys se seskupí do královy Malé rady. Členem rady se stane i Yara Greyjoy, nová vládkyně Železných ostrovů. Theon dle mého názoru ve finální bitvě položí život. Tyrion se zároveň stane dědicem Casterlyovy skály, Jonovým pobočníkem a nositelem Lannisterského jména. Jeho bratr Jaime, který se nikdy nedokázal smířit s tím, jaké monstrum se z jeho sestry před koncem stalo, se raději stane členem Noční hlídky a pokusí se tu utopit svůj zármutek. Missandei a Šedý Červ se nejspíš po smrti své milované královny uchýlí společně do ústraní, nebo ve finální bitvě sami zahynou. Sansa se jako poslední zbývající Stark stane Strážkyní Severu a vládkyní Zimohradu. Euron Greyjoy je po příjezdu se Zlatou společností ihned zatčen Aryou a nájemná společnost ho tedy rychle opouští.

Tak takhle by podle mě mohla skončit Hra o trůny. Ještě jednou opakuji, abyste nebrali žádnou z mých předpovědí příliš vážně, celý článek je spíše jen dlouhým fantazírováním jednoho fanouška, který možná nad mnoha věcmi příliš přemýšlel, nebo na nějaké možná i zapomněl. Komentáře jsou vaše, rád uvidím, jak mi veškeré mé teorie vyvracíte a nahrazujete lepšími.

V galerii si samozřejmě prohlédněte třeba nejnovější snímky z natáčení v chorvatském Dubrovníku, první zveřejněný plakát k 8. sérii i některé fotky z placu.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Pan Realista | 23.06.2019 12:56
Dočetl jsem to dokonce až do páté kapitoly ale dál už to nejde. Něco málo zní zajímavě ale zbytek je jako z hlavy šestiletého dítěte. Že by se Noční král stavil v hlavním měste jen tak pro Cersei? Proboha proč? Ona ho vůbec nezajímá. Nezapomeňte že Hra o trůny se snaží držet reality. Jaký smysl má běžet na jih a zpátky na sever atd, apod. Ale na pohádku pro nemyslící děti dobré scénáře.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest